Realtime besturing gebaseerd op Linux® opent nieuwe toepassingsmogelijkheden - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Realtime besturing gebaseerd op Linux® opent nieuwe toepassingsmogelijkheden
De Linux® distributie van Beckhoff vormt de basis voor een nieuw type TwinCAT runtime.

Realtime besturing gebaseerd op Linux® opent nieuwe toepassingsmogelijkheden

TwinCAT runtime for realtime Linux®

Met TwinCAT runtime voor realtime Linux® opent Beckhoff nieuwe toepassingsmogelijkheden voor realtime besturing. De mogelijkheid om verschillende TwinCAT runtimes uit te voeren op één industriële PC maakt het voor gebruikers nu mogelijk om verschillende systeemonderdelen te combineren op één krachtige computer om het programmeren en diagnosticeren te stroomlijnen. Het maakt het ook mogelijk om een GPU (grafische kaart) te benaderen vanuit de realtime omgeving, waardoor een hardwareversnelling ontstaat voor bijzonder rekenintensieve toepassingen zoals vision en nog veel meer.

TwinCAT runtime voor realtime Linux® is gebaseerd op Beckhoffs eigen Linux®-distributie, die het bestaande gamma van besturingssystemen uitbreidt naast Windows en TwinCAT/BSD. Deze distributie is ontwikkeld met het gratis besturingssysteem Debian en bevat standaard een Linux® realtime kernel voor realtime uitvoering van de runtime. Het Debian pakket maakt het ook eenvoudig om extra software te installeren.

Dit alles zorgt samen voor een TwinCAT runtime dat zorgt voor een stabiele realtime besturing op een Linux® platform. Met containertechnologieën zoals Docker®, Podman of LXC kunnen verschillende TwinCAT-runtimes worden uitgevoerd op één IPC om modulariteit in machine- en andere besturingstoepassingen te bereiken. De individuele uitvoering van meerdere TwinCAT runtimes op een enkele industriële pc vereenvoudigd hardwareconsolidatie met bijbehorende kostenvoordelen, dankzij een betere benutting van de beschikbare rekencapaciteit.

Als Linux®-gebruiker ontdek je een heel nieuwe wereld van automatiseringsmogelijkheden, terwijl de vertrouwde TwinCAT applicatieprogrammering ongewijzigd blijft. Voordelen zijn onder andere de geoptimaliseerde uitvoering van meerdere realtime toepassingen op een enkele CPU, meer flexibiliteit voor de gebruiker dankzij de modulaire besturingscode, vereenvoudigde toevoeging of vervanging van applicatiemodules en gerichte uitvoering van updates voor afzonderlijke toepassingen. Zelfs de totale investering is lager, zowel in tijd als kosten voor engineering.

TwinCAT runtime voor realtime Linux® zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor de nieuwe CX82x0 en CX9240 Embedded PC’s (met ARM CortexTM A53 CPU). Nadien zal de Beckhoff Linux® distributie worden uitgerold voor alle andere industriële en embedded PC’s van dit bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.