NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Relais met gedwongen contacten in de kijker:              nu ook voor directe montage op DIN-rails
Tot voor kort konden die relais niet op een DIN-rail gemonteerd worden en waren sockets nodig, waarin de PCB-relais geplaatst worden.

Relais met gedwongen contacten in de kijker: nu ook voor directe montage op DIN-rails

Relais met gedwongen contacten zijn elektromechanische relais, waarbij alle contacten met elkaar verbonden zijn zodanig dat normaal open en normaal gesloten contacten nooit op hetzelfde moment gesloten kunnen zijn, zelfs niet in abnormale toestanden. Vroeger was dit de norm EN 50250, vandaag norm IEC 61810-3. Dit laat toe de schakelstand van de contacten te monitoren, zelfs indien één van de contacten niet meer opent, omdat het bijvoorbeeld vast gelast raakt. Elesta GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van dergelijke relais met gedwongen contacten. Batenburg Mechatronica is de partner van deze toonaangevende Zwitserse fabrikant voor de Belgische markt.

Elesta introduceerde de SMF-serie van relais voor directe montage op DIN-rail.

Batenburg Mechatronica levert een uitgebreid gamma relais van Elesta voor montage op PCB van twee tot tien contacten en schakelstromen van 3 mA tot 16 A. Door gebruik te maken van notched crown contacten garandeert de fabrikant uit Zwitserland een betrouwbare werking en een lange levensduur. De beperkte hoogte maakt de relais ook ideaal voor toepassingen waar er weinig plaats is, bijvoorbeeld bij stacking van printkaarten. Samen met de technische specialisten van Elesta helpt het team van Batenburg de klanten bij de keuze van een juiste relais voor elke specifieke toepassing. 
Op aanvraag worden trouwens custom-made varianten ontwikkeld, die ook op zeer korte termijn geproduceerd en geleverd kunnen worden.

Directe montage op DIN-rail

Deze relais worden overal gebruikt, waar de veiligheid van personen of de bescherming van toestellen van primordiaal belang is: procestechnologie, robotica, machinebouw, medische apparatuur, liften en lasertechnologie. De meeste relais van Elesta voldoen bovendien aan de norm EN 50155 voor spoorwegtoepassingen. Tot voor kort konden die relais niet op een DIN-rail gemonteerd worden en waren sockets nodig, waarin de PCB-relais geplaatst worden. Om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar veiligheidstoepassingen in schakelkasten, introduceerde Elesta de SMF serie van relais voor directe montage op DIN-rail. Vandaag zijn al versies met drie of vier contacten beschikbaar, maar in de nabije toekomst zullen nog meer varianten volgen. De aansluiting van de draden gebeurt via schroef- of veerverbinding. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.