Retrofitting: een tweede leven voor uw machine - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Retrofitting: een tweede leven voor uw machine
Als allround machinespecialist geeft VINTIV u een totaalzicht op uw mogelijkheden. Wat is voor uw case de ROI van een nieuwbouw versus een retrofit?

Retrofitting: een tweede leven voor uw machine

VINTIV brengt uw machine weer op niveau van de huidige technische standaarden, niet enkel mechanisch of elektrisch, maar ook op vlak van software, connectiviteit, machineveiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

VINTIV gebruikt alle opgedane ervaringen in engineering evenals in de realisatie, het testen en in bedrijf nemen. Behalve mechanische verbeteringen wordt het besturingssysteem naar het huidige technologische niveau gebracht.

Als allround machinespecialist geeft VINTIV u een totaalzicht op uw mogelijkheden. Wat is voor uw case de ROI van een nieuwbouw versus een retrofit? Wat zijn binnen die retrofit de mogelijke scenario’s? Vaak loont het de moeite om niet alleen de acute problemen aan te pakken, maar het vraagstuk open te trekken. Laat uw investering optimaal renderen zodat uw vernieuwde machine nóg langer meegaat. VINTIV helpt u breder kijken. Want een machine retrofit is het moment om ook andere aspecten van uw machine aan te pakken. VINTIV beschikt daarvoor over een brede waaier aan competenties in eigen huis. Het kan rekenen op een team van mechanische en elektrische ontwikkelaars, software engineering, CNC-frezers, lassers, maar ook mechanische en elektrische monteurs. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de gehele retrofit. VINTIV brengt ook de noodzakelijke documentatie in orde: technische tekeningen, elektrische schema’s, handleiding … Zo is en blijft het uw machine.

Laat uw investering optimaal renderen zodat uw vernieuwde machine nóg langer meegaat. VINTIV helpt u breder kijken. Want een machine retrofit is het moment om ook andere aspecten van uw machine aan te pakken.

Voorbeeld uit de praktijk

Om tegemoet te komen aan de steeds belangrijker wordende eisen van instanties en klanten, besluit een health care bedrijf zijn verpakkingsmachines grondig te beoordelen. Een diepgaande analyse heeft aangetoond dat een retrofit duidelijk superieur is aan het aanschaffen van nieuwe machines. Hoewel de functionaliteit van de verpakkingsmachines inhoudelijk niet wijzigt, moet de retrofit een ‘state-of-the-art’ en efficiënte oplossing bieden die kwalitatief gevalideerd zal worden. De retrofit zal de waarde en verwachte levensduur van de machine aanzienlijk verhogen. Dit kan enkel gerealiseerd worden door een hoog gekwalificeerde partner die ook weer garantie kan geven op de nieuwe werking. VINTIV gebruikt immers alle opgedane ervaringen in de engineering evenals in de realisatie, het testen en in bedrijf nemen. Behalve mechanische verbeteringen wordt het besturingssysteem naar het huidige technologische niveau gebracht.
Deze retrofit zal het bedrijf behoeden voor plotse onverwachte uitvallen en operationele fouten, en dit voor een verantwoord investeringsbedrag. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.