Reverse engineering: hoe een onderdeel dat niet te vinden is reconstrueren? - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Reverse engineering:  hoe een onderdeel dat niet te vinden is reconstrueren?

Reverse engineering: hoe een onderdeel dat niet te vinden is reconstrueren?

Hoe krijg ik een onderdeel dat niet meer geproduceerd wordt? Dit is een probleem waar u mee te maken kunt krijgen als u een oud pompsysteem heeft. Onze reserveonderdelenexperts van KSB hebben een reeks vragen beantwoord om u alles te vertellen over reverse engineering, de manier waarop een onderdeel uit het origineel wordt gereproduceerd.

Reverse engineering is een methode om een onderdeel precies hetzelfde te maken als het origineel. Deze methode maakt het mogelijk om de veroudering van het product te compenseren met de garantie van de kwaliteit van de fabrikant. Het nieuwe geproduceerde onderdeel wordt in plaats van het oude gemonteerd. Het is een oplossing als je geen oplossing meer hebt!

Hoe is het reverse engineering proces georganiseerd?

Om een onderdeel te kunnen bouwen met behulp van reverse engineering is het noodzakelijk om verschillende soorten informatie te verkrijgen. In de eerste plaats op de materialen, maar ook op de getransporteerde vloeistof en de omgeving waarin het onderdeel wordt gebruikt. Reverse engineering is een proces dat begint met een 3D-scan. Dit maakt het mogelijk om de exacte afmetingen van het beschadigde onderdeel of het te reproduceren modelonderdeel te bepalen. Een scan om een puntenwolk te verkrijgen kan ook worden gebruikt. Op deze manier garandeert KSB de hoogst mogelijke nauwkeurigheid voor de reproductie van het onderdeel. Al deze verzamelde informatie stelt de pompspecialist in staat om een CAD-model te maken. Dit model geeft een overzicht van het afgewerkte onderdeel en zal nodig zijn voor de creatie van de matrijs die het mogelijk maakt om het onderdeel op identieke wijze te bewerken. Dankzij deze methode kunnen de alle onderdelen gemaakt worden, zelfs de meest complexe. Onderdelen kunnen ook 3D-geprint worden met zeer verschillende materialen, zoals brons, gietijzer, rvs of elk ander staal!

Om welke onderdelen gaat het?

Het gaat om alle soorten onderdelen, zoals pomponderdelen, kleppen en alle andere onderdelen van andere roterende machines. Reverse engineering geldt zowel voor KSB producten als voor producten van derden. Naast componenten voor afsluiters en roterende machines kan KSB ook andere onderdelen of prototypes produceren om aan uw eisen te voldoen. De mogelijkheden voor replicatie zijn onbeperkt. Dit betekent dat u een willekeurig aantal onderdelen op maat kunt maken om aan uw wensen te voldoen. Dit is geen eenmalige productie, wat het proces in sommige gevallen nog ingenieuzer en noodzakelijker maakt.

In welke gevallen gebruiken we reverse engineering?

Reverse engineering wordt gebruikt in gevallen waarin het oorspronkelijke onderdeel niet meer haalbaar is door de evolutie van het proces, door het ontbreken van plannen, het verdwijnen van het gietmodel en in het geval van optimalisatie. Met andere woorden, het oorspronkelijke onderdeel wordt aangepast om de efficiëntie ervan te verhogen door een wijziging in de materialen of het ontwerp. Deze aanpak zorgt ervoor dat er snel een exacte, kant-en-klare replica van het betreffende product wordt geproduceerd zonder afbreuk te doen aan de compromisloze kwaliteit van KSB.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.