NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Robots op maat van uw noden

Robots op maat van uw noden

De nood aan flexibiliteit in de verpakkingswereld neemt sterk toe. Of het nu gaat om pick-and-place, palletiseren of packaging … in voeding, metaal, chemie, farma … producenten hebben nood aan slimme oplossingen. Dat FANUC net in dit domein het verschil kan maken, toont de robotspecialist u graag op de komende editie van Empack. Verwacht u zoals steeds aan enkele zeer interessante democellen die zullen tonen wat de gele brigade allemaal in zijn mars heeft om u een robot op maat van uw productie af te leveren.

Verwacht u zoals steeds op Empack aan enkele zeer interessante democellen die zullen tonen wat de gele brigade allemaal in zijn mars heeft om u een robot op maat van uw productie af te leveren.

 

Verpakkingsmachines moeten vandaag flexibeler dan ooit zijn. Daarenboven stelt elke sector of industrie nog eens zijn eigen eisen aan verpakking en heeft elk bedrijf zijn specifieke productieomgeving. Managing director Paul Ribus: “Robots moeten daarom echte kameleons zijn, die zich perfect in elke omgeving weten in te werken. Voor ons vertrekt dat vanuit een zeer breed aanbod, zodat we aan de noden van elke industrietak tegemoet kunnen komen.” De robots van FANUC kunnen dus in elke omgeving aan de slag met ook speciale uitvoeringen voor onder andere voedingscontact, vochtige omgevingen, clean rooms en zelfs ATEX-zones. Vorig jaar zijn er nog SCARA robots toegevoegd aan dat al indrukwekkende lijstje van robotmodellen. Een logisch gevolg van die ambitie om op de noden van elke industrietak in te spelen. Ribus: “Er liggen in elke branche bijzonder veel mogelijkheden voor SCARA robots. Zeker in verpakking waar ze toch een meerwaarde kunnen betekenen in pick-and-place.

Robot op maat van de gebruiker

Een breed aanbod is nog maar de helft van het werk. Het tweede sleutelwoord voor FANUC is customization. “Dankzij features en accessoires kunnen gebruikers hun FANUC robot nog verder gaan afstemmen op hun product en productieproces. Naadloze inte­gratie van visiontechnologie zal de robot bijvoorbeeld een perfecte blik op zijn omgeving geven. Maar we kunnen evengoed een servo­hand toevoegen. We willen gebruikers echt een oplossing op hun maat geven. Dat kan alleen door een breed portfolio te gaan combineren met een scala aan slimme hardware- en softwarefeatures en handige accessoires. Wij geloven dat de komende jaren dit het verschil zal maken in flexibiliteit en dus in efficiëntie.”

Een breed aanbod is nog maar de helft van het werk. Het tweede sleutelwoord voor FANUC is customization.

 

Ongeplande productiestilstand vermijden

De robotspecialist doet er ook alles aan om robots in tiptop conditie te houden. “Intelligentie is de onmisbare schakel in de evolutie naar Industrie 4.0 en het Internet of Things. Productie­monitoring en -analyse maakt realtime opvolging van iedere productiemachine mogelijk en verzamelt alle productie­resultaten. Met trendsdashboards en door analyse van deze statistische data wordt de productiviteit geoptimaliseerd.” Daarnaast introduceert FANUC Benelux ook ZDT (Zero Down Time) wat de onderhoudskosten verlaagt en resulteert in een optimalisatie van het onderhoudspersoneel door onderhoudstatussen van productie­machines centraal te beheren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.