NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Robuuste en milieuvriendelijke koel- en temperatuurregelaar van SMC

Robuuste en milieuvriendelijke koel- en temperatuurregelaar van SMC

Een nauwkeurige temperatuurstabiliteit van het circulerende medium is vereist, zodat machines en systemen veilig functioneren. De HRS-R-serie is een oplossing van SMC die zich ook in lastige omgevingen bewijst. Door de robuuste metalen behuizing, gebruiksvriendelijkheid en de vele instellingsopties is deze serie zeer geschikt in uiteenlopende industriesectoren.

Productielijnen voor verpakking van voedingsmiddelen of bewerkingscentra vragen veel van elektronische componenten. Om te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar functioneren, moeten ze optimaal worden beschermd tegen externe invloeden, zoals stof en spatwater. SMC heeft daarom de koel- en temperatuurregelunits van de HRS-R-serie uitgerust met een milieuvriendelijke metalen behuizing (optioneel zelfs van roestvaststaal). Daarmee is de koeling van machines ook onder ongunstige omstandigheden gewaarborgd. De bedienings- en besturingsunit zijn beschermd conform IP54-klasse tegen stofafzetting binnenin en tegen spatwater van buitenaf. De elektrische aansluitingen zijn conform IP67-klasse.

Energiezuinig

In twee versies biedt de luchtgekoelde HRS-R-serie een koelvermogen van 1.700 W bij 50 Hz (model HRS018-R) of 2.500 W bij 50 Hz (model HRS030-R). Beide systemen zijn energiezuinig. In tegenstelling tot andere bestaande modellen is er geen extra elektrisch verwarmingselement nodig, omdat het circulatiemedium wordt verwarmd door de proceswarmte van de compressor. Zo wordt bij omgevingstemperaturen van 5 tot 45 °C een hoge temperatuurstabiliteit van ±0,1 °C bereikt. Als de temperatuur het vriespunt nadert, genereert de pomp automatisch warmte en voorkomt zo mogelijke vorstschade (antivriesfunctie).

Een grotere tank met een volume tot 12 liter kan optioneel worden gekozen voor het circulatiemedium in de HRS-R. Door de uitgebreide capaciteit kan de tank nog eens 5 liter vloeistof op het maximale vulniveau vasthouden, Zo ontstaat er meer ruimte voor een retourstroom van het circulerende medium, bijvoorbeeld tijdens onderhoudswerkzaamheden. Dankzij de schuine vulopening, die met een filter kan worden opgewaardeerd, is het vullen zeer eenvoudig en zelfs mogelijk met twee systemen die boven elkaar staan. Ook het reinigen van de tank is gemakkelijk vanwege de aparte, afsluitbare opening aan de bovenzijde van het apparaat (Ø 110 mm).

Veel functies

Geïntegreerde sensoren bewaken continu de werking van de koel- en temperatuurregeling. Zo worden de interne temperatuur, druk en bedrijfstijd op een goed afleesbare digitale display weergegeven. Als er een fout optreedt, wordt het resultaat van de zelfdiagnose getoond door middel van de bijbehorende alarmcode (tot 36 types, afhankelijk van de versie). Daarnaast biedt SMC klantondersteuning in het Chiller Service Center te Eindhoven.

Andere standaardfuncties zijn seriële communicatie (RS 232C/RS 485) en I/O-contacten (twee ingangen en drie uitgangen), bijvoorbeeld voor bediening op afstand (start/stop). Afhankelijk van de toepassing kan worden gecommuniceerd met de gebruikersapparatuur of de systeemstructuur.

De veelzijdige stof- en spatwaterbestendige HRS-R-serie van SMC is bovendien grensoverschrijdend: de apparaten zijn compatibel met netspanningen in Europa, Azië, Oceanië, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika (enkelfase 200 tot 230 VAC, 50/60 Hz).

De koel- en temperatuurregelunits uit deze serie worden vooral in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.