NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Safety at Leuze
De FBPS 600i wordt via twee SSI-interfaces aangesloten op een veilige evaluatie-eenheid en is geschikt voor toepassingen tot prestatieniveau.

Safety at Leuze

Leuze kent u al langer vanwege de innovatieve oplossingen met en door zijn optische sensoren. Dit doet het bedrijf al meer dan zestig jaar naar volle tevredenheid van zijn klanten. Daarnaast levert het al jaren ook diverse sensoren voor het veilig maken van machines en installaties. Gezien de veranderingen in de markt in een nieuw jasje: Safety at Leuze.

Leuze kijkt ernaar uit om u te ontmoeten op Indumation 2022, van 18 tot 20 mei in Kortrijk. Het thema op de beurs is veiligheid, en de vier pijlers daarvan bespreekt het bedrijf graag:

  1. Veiligheidsoplossingen
  2. Producten
  3. Machineveiligheidsdiensten
  4. Expertise

Diverse totaaloplossingen die voor hun klanten bedacht en uitgevoerd zijn kunnen ook vaak bij andere installaties uitgevoerd worden. Van deze meestal gepatenteerde oplossing is de engineering al grotendeels betaald en vandaar worden deze kosten maar gedeeltelijk berekend. Na oplevering wordt deze ook door gecertificeerd. 

Bij producten blijven zij ook doorontwikkelen, zoals het Smart Process Gating principe, waarbij er geen ‘armen en benen’ voor mutingsensoren nodig zijn en daarmee een minimale ruimte voor de veiligheidscomponenten volstaat. Ook het nieuwe Veilig Barcode positioneringssysteem FBPS zet een nieuwe standaard bij positioneren en veiligheid, met een foutreactietijd van slechts tien seconden. 

De vier kant-en-klare veiligheidsoplossingen van Leuze.

Machineveiligheidsdiensten voeren zij niet alleen uit bij machines met eigen veiligheidssensoren maar ook indien er andere merken gemonteerd zijn. Dit kunnen zij op jaarlijkse basis uitvoeren of bij ingebruikname. Leuze kan ook een risicoanalyse van machines of productielijnen uitvoeren. Dus het totale plaatje!

Expertise is altijd al een sterk punt van Leuze geweest. De medewerkers hebben jarenlange ervaring en worden vanaf de engineeringfase betrokken bij de ontwikkeling van machines. Hierdoor worden de sensoren steeds meer geïntegreerd en vaak is dit kostenbesparend, want achteraf beveiligen geeft vaker een extra kostenpost door aanpassingen. 

Zoals u kan lezen, heeft Leuze een passie voor veiligheid. Daarom zijn de vier hoofdpijlers van veiligheid ontwikkeld, om ervoor te zorgen dat aan de veiligheidswensen wordt voldaan. Kom langs en ga in gesprek met het team van Leuze onder het genot van een bijzonder drankje.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.