NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
SBM Opleiding: Professioneel inkoper

SBM Opleiding: Professioneel inkoper

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

  • Efficiënter inkopen: enkele belangrijke inkoopkengetallen, het positioneren van uw organisatie in het inkoopontwikkelingsmodel, het operationeel inkoopproces, uw dagelijkse praktijk omgezet in functie van procesverbetering.
  • Professioneel inkopen: het tactisch inkoopproces. Van specificatie over marktanalyse, prijsvraag, onderhandelen, contracteren tot leveranciersbeheer, financiële analyse van uw leveranciers.
  • (Soft)Skills voor de professionele inkoper: de vereiste (soft)skills van een professionele inkoper en uw persoonlijke competenties inschatten, effectieve beïnvloeding, communicatief teamwork, interne en externe marketing van uw aankoopfuncties.
  • Onderhandelen voor de professionele inkoper: professioneel onderhandelen in al zijn aspecten en in de
  • praktijk.

Introductie

Het belang van de inkoopfunctie neemt voortdurend toe. Meer en meer ondernemingen beseffen dat inkoop een erg belangrijke bijdrage levert tot hun bedrijfssucces (lees: winst). Inkopen is een specialistisch vakgebied, waarin goed opgeleide inkopers moeten samenwerken met professionele verkopers.

De opleiding professioneel inkoper bestaat uit een uniek vierluik waarvan elk luik een specifiek aspect van professioneel inkopen behandelt.

U kunt inschrijven voor het totaalprogramma aan sterk gereduceerde prijs of intekenen voor één of meerdere modules:

Module 1: Professioneel inkopen: uw inkoop sneller en beter organiseren

Module 2: Efficiënter inkopen: van leveranciersselectie tot leveranciersevaluatie

Omschrijving

  • Is de inkoopfunctie in uw bedrijf optimaal georganiseerd?
  • Wordt er in uw onderneming optimaal ingekocht?
  • Koopt u bij de juiste leveranciers aan of bent u een prijskoper?
  • Zijn alle onderhandelingsstrategieën als inkoper gekend?

Optimaliseer uw inzicht in een efficiënt inkoopproces, van leveranciersselectie tot leveranciersevaluatie, van bestelling tot levering. En vergeet hierbij uw vaardigheden als professioneel inkoper en zeker ook uw inkooponderhandelingsvaardigheden niet.

Tijdens deze praktijkopleiding met cases krijgt u veel tips van/voor inkoopprofessionals om inkoop in uw onderneming optimaal te (her)screenen en te (her)optimaliseren. Deze cyclus biedt u, naast de klassieke inkoopinformatie ook gespecialiseerde expertise met voldoende ruimte voor ervaringsuitwisseling en discussie. Nadien kunt u als professioneel inkoper uw inkooporganisatie optimaal uitbouwen of verder ontwikkelen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Alle inkopers die de bestaande tools en modellen willen leren kennen en gebruiken.
  • Managers en verantwoordelijken met een directe verantwoordelijkheid voor inkoop, op zoek naar praktische inkooptools en -wetenswaardigheden.
  • Managers en verantwoordelijken uit een ander functioneel domein, die hun visie op inkoop willen verruimen.

Voorkennis

Een eerste kennismaking met inkoop in organisaties.

Methodologie

De modulaire opbouw biedt u de mogelijkheid specifiek items te kiezen binnen uw inkoop interessesfeer. Elke module kan apart gevolgd worden, maar de meest optimale ontwikkelingscurve wordt bekomen bij het doorlopen van de diverse modules. Deze opleiding is een ontdekkingstocht langs alle praktische tools en wetenswaardigheden die essentieel zijn voor het efficiënt functioneren van zowel junior, medior als senior buyers of aankopers. De voorbereiding van alle cases gebeurt steeds in groepsverband. U bepaalt zelf aan welke rollenspelen u deelneemt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.