Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

SIL 3 stroomsturing voor gevaarlijke omgevingen

PF

17 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Klepstandstellers die een SIL 3 vereisen – die altijd al beschikbaar waren voor digitale signalen uit het werkveld en voor analoge meetsignalen – kunnen nu rechtstreeks aangesloten worden op de controller met één enkele interfacemodule. Een SIL 3 toepassing moet niet langer gecreëerd worden via de omslachtige werkwijze met redundante SIL 2 apparaten.

Analoge veldapparatuur in SIL 3 toepassingen in gevaarlijke omgevingen kan nu rechtstreeks worden aangestuurd, zonder gebruik te maken van een alternatieve oplossing

SIL 3 toepassingen worden veel ingezet in veiligheidsgerelateerde toepassingen waarbij veldapparatuur in gevaarlijke zones met analoge signalen moet aangestuurd worden. Tot op heden zijn er echter geen geschikte geïsoleerde barrières ontwikkeld die signalen tussen de controller en de veldapparatuur kunnen overbrengen. Het is wel mogelijk een omweg te maken met redundante SIL 2 inrichtingen. Een met SIL 3 compatibele interfacemodule zal echter aanzienlijk minder middelen vereisen dan een systeem met twee redundante SIL 2-modules. Tot slot kunnen geïsoleerde barrières met SIL 3 certificatie zelfs nuttig zijn in SIL 2 toepassingen, bijvoorbeeld wanneer een lange beproevingstijd moet gegarandeerd zijn.

De stroomsturing voor het op DIN-rail gebaseerde K-System zijn ook verkrijgbaar met veerklemmen

De nieuwe, éénkanaals stroomsturingen hebben een breedte van 12,5 mm en beschikken over lijnfoutdetectie en een aparte foutuitgang. Hierdoor kunnen gebruikers SIL 3-toepassingen bouwen op basis van een enkel gamma, zij het met SIL 3 geïsoleerde barrières of met redundante, SC3-capabele SIL 2- modules. Een productselector voor veiligheidsproducten is te vinden op www.pepperl-fuchs.com/safety-hub. Deze selector kan gebruikt worden om geschikte componenten te selecteren volgens functie, signaaltype, SILniveau of prestatieniveau (veiligheidsrelais voor veilige uitschakeling beschikken over zowel SIL- als PLniveaus).

De SIL 3 stroomsturing van het H-System voor montage op een aansluitbord

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details