SIL 3 stroomsturing voor gevaarlijke omgevingen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
SIL 3 stroomsturing voor gevaarlijke omgevingen

SIL 3 stroomsturing voor gevaarlijke omgevingen

Klepstandstellers die een SIL 3 vereisen – die altijd al beschikbaar waren voor digitale signalen uit het werkveld en voor analoge meetsignalen – kunnen nu rechtstreeks aangesloten worden op de controller met één enkele interfacemodule. Een SIL 3 toepassing moet niet langer gecreëerd worden via de omslachtige werkwijze met redundante SIL 2 apparaten.

Analoge veldapparatuur in SIL 3 toepassingen in gevaarlijke omgevingen kan nu rechtstreeks worden aangestuurd, zonder gebruik te maken van een alternatieve oplossing

SIL 3 toepassingen worden veel ingezet in veiligheidsgerelateerde toepassingen waarbij veldapparatuur in gevaarlijke zones met analoge signalen moet aangestuurd worden. Tot op heden zijn er echter geen geschikte geïsoleerde barrières ontwikkeld die signalen tussen de controller en de veldapparatuur kunnen overbrengen. Het is wel mogelijk een omweg te maken met redundante SIL 2 inrichtingen. Een met SIL 3 compatibele interfacemodule zal echter aanzienlijk minder middelen vereisen dan een systeem met twee redundante SIL 2-modules. Tot slot kunnen geïsoleerde barrières met SIL 3 certificatie zelfs nuttig zijn in SIL 2 toepassingen, bijvoorbeeld wanneer een lange beproevingstijd moet gegarandeerd zijn.

De stroomsturing voor het op DIN-rail gebaseerde K-System zijn ook verkrijgbaar met veerklemmen

De nieuwe, éénkanaals stroomsturingen hebben een breedte van 12,5 mm en beschikken over lijnfoutdetectie en een aparte foutuitgang. Hierdoor kunnen gebruikers SIL 3-toepassingen bouwen op basis van een enkel gamma, zij het met SIL 3 geïsoleerde barrières of met redundante, SC3-capabele SIL 2- modules. Een productselector voor veiligheidsproducten is te vinden op www.pepperl-fuchs.com/safety-hub. Deze selector kan gebruikt worden om geschikte componenten te selecteren volgens functie, signaaltype, SILniveau of prestatieniveau (veiligheidsrelais voor veilige uitschakeling beschikken over zowel SIL- als PLniveaus).

De SIL 3 stroomsturing van het H-System voor montage op een aansluitbord

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.