NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Slank design – hoog codeerniveau

Slank design – hoog codeerniveau

De AZM150 veiligheidsvergrendeling kan worden gecombineerd met drie verschillende bediensleutels voor verschillende installatiesituaties: een rechte bediensleutel voor schuifdeuren, een haakse bediensleutel voor grote draaideuren en een beweeglijke bediensleutel voor kleinere draaideuren. Een van de pluspunten van de veiligheidsvergrendeling is de draaiende bediensleutelkop die kan worden vergrendeld door het deksel erop te plaatsen in plaats van een schroefverbinding. De draaiende bediensleutelkop beschikt over twee sleuven, waardoor een groot aantal installatieposities en naderingsopties mogelijk zijn. Hierdoor is de veiligheidsvergrendeling zeer flexibel in gebruik.

De AZM150 veiligheidsvergrendeling is een elektromechanisch design dat met een hoog veiligheidsniveau kan worden gecombineerd. De veiligheidsvergrendeling wordt standard geleverd met een laag coderingsniveau, maar is ook verkrijgbaar met een optioneel hoog codeerniveau. Het voordeel voor de gebruiker: in overeenstemming met ISO 14119 vereist een hogere codering minder maatregelen om het omzeilen van vergrendelmechanismen te verhinderen, zoals een montage buiten bereik of op een verdekte plaats. Schmersal is de enige fabrikant die elektromechanische veiligheidsschakelaars en -vergrendelingen met hoge codeerniveaus kan aanbieden.

Omwille van haar slanke, ruimtebesparende design is de AZM150 in het bijzonder geschikt voor kleine machines en voor verpakkingsmachines en werktuigmachines. De veiligheidsvergrendeling is verkrijgbaar met arbeidsstroomprincipe en met ruststroomprincipe. Veiligheidsvergrendelingen op basis van het ruststroomprincipe genieten de voorkeur wanneer de bescherming van het personeel tegen gevaarlijke naloopbewegingen wordt beoogd. Veiligheidsvergrendelingen met arbeidsstroomprincipe zijn ideaal om de procesveiligheid te garanderen, omdat bij deze componenten de toegang tot de gevarenzone gegarandeerd blijft in geval van een storing, zoals een stroompanne. Een van de praktische eigenschappen van de AZM150 is dat de veiligheidsvergrendeling met een montageplaat gemakkelijk kan worden geiinstalleerd op 40 mm groefprofielen. Bovendien kan ze naar keuze ook worden uitgerust met een op 40 mm groefprofielen. Bovendien kan ze naar keuze ook worden uitgerust met een paniekontgrendeling of een noodontgrendeling.

Indien nodig kan de AZM150 worden geleverd met een spertang. Deze optie beschermt het bedienend personeel tegen onopzettelijke opsluiting in grotere, begaanbare systemen en machines tijdens het uitvoeren van onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Om de veiligheid te garanderen, bevestigt het onderhoudspersoneel een hangslot aan de spertang van de veiligheidsvergrendeling bij het betreden van de gevaarlijke zone. Hierdoor kan de veiligheidsdeur van het system niet langer worden gesloten en wordt de onopzettelijke start van de machine verhinderd. Er kunnen maximum zes hangsloten aan de spertang worden bevestigd, m.a.w. maximum zes personen kunnen tegelijkertijd de gevarenzone betreden. Vanaf 2021 zal de AZM150 worden vrijgegeven voor verkoop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.