Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Slimme grijpers reduceren set-up en stilstandtijden

schu_mrk-jl1-1_0818

13 januari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Een reputatie als technologisch pionier in eerst klemmen en dan ook grijpen, bouw je niet zomaar op. Het is het resultaat van telkens aanvoelen waar klanten nood aan hebben. Dat is hoe SCHUNK elk jaar weer de grenzen verlegt. Op stand 2 in hal 5 tijdens Indumation.be kan u zelf zien welke meerwaarde ze voor u kunnen hebben.

Innovatie en de drang om telkens weer de grenzen te verleggen zijn dan ook het mantra bij SCHUNK. Het heeft het bedrijf gestuwd naar de plaats van wereldleider in klem- en grijptechnologie met meer dan 3.500 werk­nemers en een omzet van 415 miljoen euro. Om te weten in welke richting het moet evolueren, kan SCHUNK als geen andere fabrikant in de huid van zijn klanten kruipen. De Duitse klem- en grijpspecialist krijgt immers dezelfde uitdagingen voorgeschoteld van een high mix, low volume productie. Het reduceren van stilstand- en set-uptijden, het maximaliseren van de flexibiliteit, het verhogen van het gebruiksgemak voor de operatoren … zijn doelstellingen die elk maakbedrijf vertrouwd in de oren klinken. 

IO-Link versies
Naast toepassingsspecifieke oplossingen is SCHUNK ook bezig met het systematisch uitbreiden van het omvangrijke 24 V standaard-aanbod. De zeer duurzame, onderhoudsvrije mechatronische universele grijper SCHUNK PGN-plus-E evenals de compacte grijper voor kleine componenten, de SCHUNK EGP, zijn nu ook uitgerust met IO-Link. Het voordeel: via een IO-Link master, verbonden met de IO-Link inrichtingen in het geautomatiseerde systeem, kan de grijper met elke besturing, server en IT- of cloudoplossing communiceren. De digitale point-to-point-verbinding maakt het mogelijk parametrering en diagnosedata naar en van de grijper te verzenden. Dit reduceert de benodigde bedrading en het aantal interface  -en connectorvarianten in het systeem. Beide grijpers overtuigen door hun 24 V-technologie en geïntegreerde regel- en vermogenselektronica. 

Slimme grijpers

Dankzij de eigen producten kan SCHUNK in zijn productie snel wisselen tussen producten en series.


Snelle pick-and-place 
kleine onderdelen
Een mooi voorbeeld is de EGP, die op Indumation.be aan het publiek zal voorgesteld worden. Deze krachtige 24 V-grijper is specifiek ontwikkeld voor een snelle pick-and-place van kleine onderdelen. Hij scoort niet alleen met zijn hoge grijpkrachten en snelheid, maar ook met de integratie van IO-Link. Het ingebouwde meetsysteem waakt bovendien over het voltage de stroom, de temperatuur en de status van de EGP grijper. “Fouten worden automatisch gerapporteerd aan het bovenliggende sturingssysteem. De positie van de vinger en de grijpkracht kan eenvoudig variëren van cyclus tot cyclus, wat de flexibiliteit van de productie ten goede komt. Net wat klanten nodig hebben”, vertelt Denis Lebeau, zaakvoerder SCHUNK Intec NV.

Slimme grijpers

De EGP is specifiek ontwikkeld voor een snelle pick-and-place van kleine onderdelen. Deze krachtige 24 V-grijper scoort niet alleen met zijn hoge grijpkrachten en snelheid, maar ook met de integratie van IO-Link.


Unieke intelligente 
grijper voor cobots
Wat bij de grijptechnologie ook in het oog springt, dat zijn de JL 1 grijpers. Deze werden specifiek ontworpen om cobots veiliger te maken en sleepten de prestigieuze Hermes award in de wacht. “Deze unieke intelligente grijper interageert en communiceert met de operator. Op die manier wordt de samenwerking ondersteund en kunnen mens en machine hand in hand werken op een inherent veilige manier. Want de technologie met een complex ingebouwd sensorsysteem verifieert en herkent de operator, zodat hij automatisch zijn kracht kan begrenzen. Tegelijkertijd houdt hij het werkstuk te allen tijden stevig geklemd”, vat Lebeau de voornaamste troeven samen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details