Snel en gemakkelijk naar lineaire robots - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Snel en gemakkelijk naar lineaire robots
De slimme versie van de lineaire robot: de Smart Function Kit voor Handling verkort de inbedrijfstelling tot 80 procent met behulp van een voorgeïnstalleerd softwarepakket.

Snel en gemakkelijk naar lineaire robots

Slimme engineering met voorgedefinieerde ascombinaties en voorgemonteerde meerassige systemen verkorten de time-to-market

  • Tijdsbesparing: met eTools intuïtief en stap voor stap naar de lineaire robot
  • Voorgedefinieerde ascombinaties voor uiteenlopende toepassingen
  • Uit één bron: complete oplossingen op maat, klaar voor installatie
  • Software-optie voor eenvoudige inbedrijfstelling en programmering

Bosch Rexroth zet een nieuwe standaard in de engineering van meerassige systemen. Cartesische robots voor typische handlingtaken kunnen tot 90 procent sneller worden ontworpen en geconfigureerd. Een continue digitale gereedschapsketen leidt de gebruiker stap voor stap door het proces en genereert een vrij draaibaar live voorbeeld van het systeem voor de definitieve configuratie en stelt CAD gegevens en documentatie onmiddellijk ter beschikking. Na de naadloze bestelling via de eShop ontvangen gebruikers een voorgemonteerd meerassig systeem met nauwkeurig op elkaar afgestemde componenten.

Nieuwe benchmark: meerassige robots van Bosch Rexroth kunnen nu in slechts enkele minuten worden geselecteerd, geconfigureerd en voorgemonteerd worden besteld. (bron afbeelding: Bosch Rexroth AG)

Met een nieuw continue, digitaal en intuïtief geleid proces voor snelle selectie, configuratie en bestelling stelt Bosch Rexroth nieuwe normen voor de engineering van meerassige systemen. In slechts een paar minuten, kunnen gebruikers nu voorgedefinieerde ascombinaties gebruiken om lineaire robots voor een grote verscheidenheid aan handlingtaken met transportgewichten tot 100 kg en werkruimten tot 13 m3.

De reeks toepassingen strekt zich uit van palletiseren en “pick-and-place” via positioneren en sorteren tot scheiden of assembleren. In vergelijking met gelede robots hebben meerassige systemen een hoge maximale stijfheid, precisie en dynamiek. Ze passen kostenefficiënt en ruimtebesparend in productieomgevingen.

Kinderlijk eenvoudig productontwerp en -selectie

Op basis van momenteel vijf voorgedefinieerde ascombinaties in 36 maten, leidt de LinSelect selectiesoftware de gebruiker intuïtief stap voor stap door het ontwerpproces. Dankzij de nieuw geïntegreerde processen, kunnen complexe bewegingsreeksen eenvoudig worden beschreven met een paar parameters. Vervolgens selecteert LinSelect automatisch de complete mechanische aandrijftechniek op basis van de gespecificeerde levensduur en nauwkeurigheidseisen, inclusief regelaars en motoren.

Meerassige robot met vooraf gedefinieerde ascombinatie en op elkaar afgestemde componenten: voorgemonteerd geleverd uit één bron, inclusief energiekettingen en kabelmanagement op aanvraag (bron afbeelding: Bosch Rexroth AG)

Met één druk op de knop brengt LinSelect alle productgegevens en parameters over naar de online configurator voor de laatste aanpassing. Een live voorbeeld toont het gekozen systeem als een realistisch 3D-model. Het meerassig systeem kan worden bekeken vanuit alle perspectieven met alle specifieke kenmerken. Na de definitieve selectie van details, zoals bijvoorbeeld de motorpositie, zijn de documentatie en het CAD-model klaar om te downloaden. Aansluitend kan het meerassige systeem rechtstreeks besteld worden via de eShop.

Voorgemonteerd en van één enkele bron

Om de installatietijd tot een minimum te beperken, levert Bosch Rexroth de geselecteerde gantry voorgemonteerd, op aanvraag inclusief de bekabeling en kabelrupsen. Alle componenten van het subsysteem, d.w.z. mechanica, motor en controller zijn perfect op elkaar afgestemd. Omdat de parameters uit het geheugen van de motor-encoder kunnen worden uitgelezen, wordt de inbedrijfstelling ook vereenvoudigd. De montage van de as-unit op de onderconstructie via klemstukken vergemakkelijkt diverse bevestigingen en interfaces.

Optie voor de slimme lineaire robot

De inspanningen die ter plaatse nodig zijn voor de inbedrijfstelling, programmering en aansluiting op een controller van een hoger besturingssysteem worden met 80% verminderd als de gebruiker de optie Smart Function Kit kiest. In dit geval wordt het meerassige systeem met ctrlX DRIVE controller, ctrlX CORE controller en voorgeïnstalleerde software een plug-and-produce oplossing.

Een wizard leidt de gebruiker in slechts enkele stappen door de inbedrijfstelling. De parametrisering van het gehele systeem en de referentie van de assen worden automatisch uitgevoerd. In plaats van vervelende code-invoer kan de lineaire robot visueel worden geprogrammeerd met behulp van voorbereide functieblokken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.