NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Specialist in mechanische aandrijftechniek levert expertise op maat
Zowel voor nieuwe onderdelen, reservestukken als voor het onderhoud van koppelingen, glijlagers of tandwielkasten bent u bij AZ Hollink aan het juiste adres.

Specialist in mechanische aandrijftechniek levert expertise op maat

Aandrijftechniek is een vak apart. AZ Hollink Benelux levert onder andere in België maatwerk voor de verkoop en het onderhoud van het volledige RENK portfolio. Die mechanische aandrijftechnieken spelen in tal van productiesectoren een cruciale rol: van automotive over zware industriële toepassingen tot de petrochemische sector.

AZ Hollink zag eind jaren negentig het daglicht en groeide intussen uit tot exclusieve verdeler van de innovatieve Duitse RENK producten in Nederland, België en Luxemburg. Gaande van glijlagers over koppelingen tot tandwielkasten. Daarnaast biedt AZ Hollink zijn klanten het volledige onderhoud en de eventuele inspecties aan. “RENK lag ooit aan de oorsprong van de glijlagertechnologie en wordt anno 2021 nog steeds als marktleider en als top of the line beschouwd”, klinkt het bij algemeen directeur Lars van der Weide. Ook op vlak van tandwielkasten heeft dit Duitse bedrijf een torenhoge reputatie, en terecht: wij hebben klanten die vertrouwen op RENK tandwielkasten die intussen al zestig jaar probleemloos meegaan.”

AZ Hollink eigenaar Dieter Spillebeen en algemeen directeur Lars van der Weide.

Gereputeerde industriële klanten

Mechanische aandrijftechnieken zijn wijdverspreid in onder meer de staalindustrie, de chemische sector en de mijnindustrie. “Wij bedienen dan ook zeer gereputeerde industriële klanten uit al die sectoren”, klinkt het. “De onderdelen die wij aanleveren, zoals alle diverse soorten koppelingen, zijn vaak bijzonder cruciaal voor die klanten. Deze puur mechanische onderdelen hebben de voorbije decennia hun deugdelijkheid meer dan bewezen, en het doet ons uiteraard deugd dat heel wat grote industriële bedrijven daarvoor ook op ons blijven vertrouwen. We hebben een klein team waarbinnen iedereen een eigen specialiteit heeft, en daardoor kunnen we ook heel snel schakelen en vlot meedenken met de klant.” Door gebruik te maken van een erkende agent kunt u zorgeloos genieten van de topkwaliteit van originele RENK producten/spares. 

AZ Hollink is de exclusieve verdeler van RENK glijlagers in ons land. Een RENK testbank voor windmolens.

RENK gecertificeerde technici

Voor het onderhoud werkt AZ Hollink uitsluitend met RENK gecertificeerde technici. “Omdat wij enkel RENK producten verkopen en ook het exclusieve dealership voor dat merk hebben, kunnen we uiteraard ook terugvallen op een zeer grote expertise. Zowel voor de verkoop als voor het onderhoud bedienen we België en Luxemburg vanuit Nederland, en daarnaast hebben we ook nog een vestiging in Zuid-Afrika van waaruit we een aantal Afrikaanse landen bedienen. De meeste klanten installeren nieuwe onderdelen zelf, maar indien gewenst, komen wij uiteraard ook gewoon ter plaatse.”

AZ Hollink heeft koppelingen in alle maten en vormen in de aanbieding.

Testunit op maat

Vanaf nu zullen klanten bij AZ Hollink overigens ook kunnen aankloppen voor een volledig op maat gemaakte RENK testunit. “Zo’n unit is echt klantspecifiek”, legt van der Weide uit. “Bijvoorbeeld om te testen of de trein of auto een bepaalde maximale belasting wel aankan, of om te worden ingezet bij het periodieke onderhoud van windmolens. RENK is daar al even mee bezig, vanuit het idee dat bedrijven die RENK onderdelen gebruiken misschien ook wel vragende partij zijn voor een unit die hen toelaat om hun producten zeer intensief te testen. Voortaan kunnen onze klanten die interesse hebben in zo’n testunit daarvoor dus ook bij ons terecht.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.