NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
State-of-the-art efficiënt engineering

State-of-the-art efficiënt engineering

In het beste geval ondersteunt de technische oplossing van een bedrijf ook zijn digitaliseringsstrategie. Maar hoe wordt dit het best geïmplementeerd? Solution provider Eplan en zusteronderneming Cideon presenteren tijdens de Hannover Messe het “Efficiency Lab”. In dialoog met de bezoekers wordt in het Lab een vergelijking tussen de huidige en de ideale situatie uitgewerkt als basis voor systematische digitalisering van engineeringsprocessen. De weg die in de cloud wordt ingeslagen, draagt ook consequent bij aan de verdere ontwikkeling van de onderneming: Eplan eView wordt aan bezoekers gepresenteerd als eerste oplossing van het Eplan ePulse systeem. Een derde focus is de geïntegreerde waardeketen in samenwerking met het zusteronderneming Rittal.

Het Efficiency Lab vormt het hart van de gezamenlijke stand van Eplan en Cideon tijdens de Hannover Messe dit jaar. Engineering nog productiever maken is immers niet de enige uitdaging waar bedrijven vandaag de dag voor staan. Bedrijven die werken met digitale engineeringsprocessen, zijn klaar voor de toekomst. Op de beurs zullen consultants samen met klanten hun huidige situatie analyseren om optimaliseringsmogelijkheden in het engineeringslandschap, de processen en datastromen bloot te leggen. Deze kunnen direct worden meegenomen in de beslissingen van hun bedrijf. Zo wordt op maat gemaakte en productieve kennisoverdracht in de praktijk gebracht.

Eplan ePulse – het nieuwe cloudsysteem
De nieuwe software Eplan eView, die het Eplan Project naar de cloud brengt, is sinds het begin van dit jaar beschikbaar. Gebruikers kunnen hun projecten direct in de cloud delen en van opmerkingen voorzien. Eplan eView is het eerste onderdeel van het nieuwe cloudsysteem Eplan ePulse. Eplan ePulse vult het Eplan Platform naadloos aan met op maat gemaakte cloudtoepassingen voor probleemloze engineering in een netwerk. Het huidige applicatie-portfolio is het begin: “Het is ons doel een wereldwijd engineeringsnetwerk op te bouwen met Eplan ePulse en voortdurend nieuwe functies met een hoge toegevoegde waarde aan te bieden”, zegt Hauke Niehus, vice-president Cloud Business bij Eplan. “Onze ontwikkelingsteams werken momenteel een groot aantal verschillende ideeën daarvoor uit.” Een doorslaggevend voordeel van de cloudomgeving is volgens Niehus de hoge mate aan flexibiliteit, waardoor teams snel kunnen reageren op feedback van gebruikers. “Hierdoor wordt het voor ons mogelijk om oplossingen op zeer korte termijn te optimaliseren.” Het nieuwe systeem biedt talrijke kansen voor samenwerking in de engineering – onder andere met cloud-to-cloud-koppelingen, die gedemonstreerd worden aan de hand van best practice-voorbeelden.

Discussiëren over visies: het Future Lab
In de toekomst zullen de toepassingen van Eplan ePulse niet beperkt blijven tot de Eplan productfamilie. Niehus: “Samen met onze klanten en branchepartners zijn we hiermee aan de slag.” Het speciaal hiervoor gecreëerde, nagelnieuwe Future Lab maakt visionaire discussies over de toekomst op de Hannover Messe mogelijk. Alle toekomstgerichte drivers rond motivatie, inclusief onconventionele denkers, worden uitgenodigd om prototypen te testen en hun eigen eisen voor toekomstige cloudomgevingen voor te dragen. Voor Eplan is deze dialoog met klanten belangrijk om zowel oplossingen als het hele productenprogramma te kunnen afstemmen op de behoefte in de markt. Daarnaast wil Eplan oplossingen en het productengamma voortdurend verfijnen en verder ontwikkelen.

Eplan

Eplan Platform: projecten voortdurend verbeteren
Versie 2.8 van Eplan Platform is beschikbaar sinds eind vorig jaar en de technische vernieuwingen gaan voortdurend verder. In Hannover focust Eplan ook op Eplan Preplanning: gebruikers worden maximaal ondersteund met een vereenvoudigde weergave van hogere PLT-systemen in de procesautomatisering, nieuwe mogelijkheden voor de omgang met planningsobjecten en nieuwe macro’s voor gebouwenautomatisering. Ook op het gebied van kabelboom-engineering met EPLAN Harness proD zijn er interessante ontwikkelingen: de uitwisseling van projectgegevens met zowel Eplan Pro Panel als Eplan Electric P8 maakt integratieve processen met aanverwante disciplines eenvoudiger dan ooit.

Het (eenvoudige) proces is het doel
Het uitgangspunt is helder: Rittal en Eplan automatiseren en industrialiseren de besturings- en schakelkastbouw. De zusterondernemingen laten in Hannover samen zien welk enorm voordeel te halen valt uit de digitalisering en automatisering van de waardeketen en hoe productie- en montagetijden alleen al op het gebied van de bedrading aanmerkelijk gereduceerd kunnen worden. Tijdens de beurs laat Eplan de weg zien van schema naar bedrading in 3D, vervolgens naar automatische productie van de afzonderlijke draden en de uiteindelijke installatie ervan in een schakelkast. Een ander hoofdthema is de beschikbaarheid van digitale artikelgegevens en productconfigurators in engineerings- en werkvoorbereidingsprocessen – om zo een efficiënte weg naar de digital twin en verder naar een digitaal gekoppelde productie te vinden.

Cideon presenteert op de Hannover Messe de nieuwste softwareversie in de Product Design & Manufacturing Collection van Autodesk. Daarnaast zullen er demonstraties worden gegeven van in SAP ERP geïntegreerde engineering, waarmee engineeringsgegevens en materiaallijsten in de navolgende processen direct beschikbaar zijn.

Ga voor meer informatie naar: www.eplan.de/hm19

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.