NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Steeds de exacte meetwaarden, ook onder moeilijke omstandigheden

Steeds de exacte meetwaarden, ook onder moeilijke omstandigheden

Meten is weten, zeker in de voedingsindustrie. Ingrediënten moeten er immers exact gecontroleerd en gedoseerd worden. Voor elke meettoepassing heeft KROHNE de geschikte sensortechnologie in het aanbod. Twee recente toevoegingen aan het portfolio zijn de oplossingen op vlak van Entrained Gas Management (EGMTM) bij de OPTIMASS massadebietmeters en de 80GHz vastestofradar bij de OPTIWAVE niveaumeters. Toestellen die in de praktijk al bewezen hebben kosten te besparen voor klanten.

In het verleden leverde gas- en luchtinsluiting voor vloeistofmedia een enorme uitdaging, omdat de relatieve beweging tussen gas en vloeistof een demping van de trilling in de meetbuis veroorzaakte. Deze demping leidde tot inconsequente sensoramplitudes, waardoor de elektronica voor het bepalen van de werkelijke resonantiefrequentie niet goed werkte. De OPTIMASS flowmeters van KROHNE met EGM volgen en corrigeren de verschillende amplitudes. De gebruiker kan hierdoor het proces monitoren en verbeteren.

OPTIWAVE 6500 80 GHz FMCW is een continue radarniveaumeting voor silo’s met suiker, graan evenals alle soorten poeders en granulaten. De OPTIWAVE 6500 is ongevoelig voor stof en aanhechtingen.

 

In de juiste verhouding mengen

Chocolats Halba profiteert alvast van deze voordelen. De Zwitserse chocoladefabrikant produceert jaarlijks ongeveer 17.000 ton chocolade voor wereldwijd bekende merken. Tijdens de productie wordt de cacaomassa, verkregen uit fairtrade cacaobonen, met ingrediënten gemengd. Vervolgens wordt de chocolademassa tot een korrelgrootte van 0,018 mm gemaald, en daarna geconcheerd bij 90 °C. Om de hoge kwaliteit te kunnen garanderen, moeten alle vloeibare ingrediënten in de juiste
verhouding worden toegevoegd. Vooral cacaomassa en lecithine zijn zeer viskeus en moeten bij hogere temperaturen worden verwerkt. Chocolats Halba zocht hiervoor geschikte procesinstrumentatie.

OPTIMASS 1400 C massadebietmeters met dubbele rvs rechte buis (DN 25) staan in voor niet-kritische doseertoepassingen met lage viscositeit bij Chocolats Halba. Een typisch ingrediënt voor deze meters is cacaoboter.

 

Geen extra pompcapaciteit nodig

KROHNE leverde voor de verschillende doseertaken elf Coriolis massa-debietmeters. Het ging om vier OPTIMASS 1400 C massadebietmeters met dubbele rvs rechte buis (DN 25) voor niet-kritische doseertoepassingen met lage viscositeit. Een typisch ingrediënt voor deze meters is cacaoboter. Voor hoge viskeuze media zoals cacaomassa werd dan weer gekozen voor de OPTIMASS 7400 C met enkele rvs rechte buis (DN 25). Hiervan werden er eveneens vier in de productie geïntegreerd. Ten slotte kwam er ook nog een variant op dit laatste model, met titanium ipv rvs buis (DN15) en met verwarmingsmantel. Dit toestel zorgt voor een verbeterde nulpuntstabiliteit en hogere nauwkeurigheid tot +/- 0,05% van de gemeten waarde. Het leent zich uitstekend voor de kritische doseertoepassingen. De meters zijn stuk voor stuk geschikt voor hygiënische toepassingen, zijn zelflozend en veroorzaken minimaal drukverlies waardoor geen extra pompcapaciteit noodzakelijk is. Met andere woorden, ze zorgen voor een kostenbesparing voor Chocolats Halba.

Voor hoge viskeuze media zoals cacaomassa werd dan weer gekozen voor de OPTIMASS 7400 C met enkele rvs rechte buis (DN 25).

 

Betrouwbare en nauwkeurige niveaumeting

OPTIWAVE 6500 80 GHz FMCW is een continue radarniveaumeting voor silo’s met suiker, graan evenals alle soorten poeders en granulaten. De OPTIWAVE 6500 is ongevoelig voor stof en aanhechtingen. De ingebouwde lensantenne steekt niet in de silo, waardoor de volledige capaciteit van de silo kan worden gebruikt. Dankzij de kleine richtingshoek, is de OPTIWAVE 6500 uitstekend geschikt voor smalle en hoge silo’s, zelfs met interne obstructies.   


Uniek aanbod

Weet u het niveau van uw silo? Loopt uw silo wel eens over? Of bent u soms verrast doordat uw silo geheel leeg is? Met volgend uniek voorstel behoort dit voorgoed tot het verleden. Neem contact op met Ludo Van Eeckhoudt van KROHNE (0468/511.439) en profiteer van de uitzonderlijke vaste prijs van 1.100 euro van de OPTIWAVE 6500. We kijken uit naar u en uw niveau-applicaties! Aanbod geldig tot 31/3/20.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.