Track & Trace oplossingen voor productie en logistiek uit één hand - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Track & Trace oplossingen voor productie en logistiek uit één hand

Track & Trace oplossingen voor productie en logistiek uit één hand

Online shopping, ‘next day deliveries’, … hadden productie en logistiek reeds onder druk gezet, de pandemie heeft hier nog een aanzienlijk schepje bovenop gedaan. Flexibiliteit, snelle en betrouwbare leveringen, kwaliteit, … zijn nog nooit zo belangrijk geweest. 

Inzicht in processen, automatisatie van processen, integratie in IT-systemen, …  zijn noodzakelijk om de intralogistiek te optimaliseren. Turck beschikt al meer dan een decennium over de hardware voor Track & Trace toepassingen in productieomgevingen. Sinds Vilant Systems deel uitmaakt van de Turck-groep wordt ook de logistiek afgedekt.

RFID Turnkey Solution Provider met meer dan 15 jaar ervaring

Turck Vilant Systems behoort tot de Turck-groep en realiseert RFID-totaaloplossingen, incl. integratie in MES- en ERP-systemen en dit wereldwijd.  

  • meer dan 1.000 sites gerealiseerd in 35 landen
  • meer dan 2.500.000 RFID-trackings per dag
  • meer dan 13.000.000 assets geïdentificeerd
  • 6-12 maanden is typische terugverdientijd van RFID-investering

Gebruik onze ervaring in alle vier segmenten van de productielogistiek

  • Tracking van inkomende goederen met automatische aanpassing van voorraadniveaus in ERP- en WMS magazijnbeheerssystemen
  • Tracking van productie als garantie voor een onberispelijke kwaliteit van de producten
  • Magazijnbeheer : doordat alle producten, skids, … een unieke ID hebben, heeft u niet enkel een perfect overzicht over de voorraad, maar ook over de trajecten en locatie van de goederen in uw magazijn
  • Picking & shipping beperkt verkeerde leveringen tot een minimum, doordat met RFID uitgeruste robots en vorkheftrucks automatisch artikelen picken en een digitale orderpicklijst de inhoud van elke zending controleert.

Extra flexibiliteit door RFID-tracering met vorkheftrucks

RFID-poorten hebben het voordeel dat ze honderden objecten gelijktijdig kunnen identificeren. Zo kan de levering en verzending van goederen aanzienlijk sneller gebeuren dan met traditionele identificatietechnologieën, zoals bv. barcode readers.

De laatste jaren is er een trendverschuiving van traditionele RFID-poorten naar een combinatie van RFID-vorkheftrucks, leesstations, mobiele apparaten en RFID-poorten. RFID-vorkheftrucks besparen kosten omdat aanpassingen aan de magazijnpoorten meestal minimaal zijn. Bovendien is het mogelijk om de beschikbare ruimte op laadkades en in de opslagzones te optimaliseren, aangezien de identificatie op de vorkheftruck zelf zit en de verplaatsing onmiddellijk wordt geregistreerd.

Het RFID-systeem voor vorkheftrucks van Turck Vilant bestaat uit een Forklift Client en bijpassende RFID Reader kit met ‘slimme‘ software. De Forklift Client applicatie draait op een lokale vorkheftruck-PC. De software op de reader bevat algoritmes die elk item op de vork identificeren en exact aangeven waarheen de vorkheftruck zich verplaatst. De Client stuurt de gegevens door naar de Turck Vilant Server voor verdere verwerking of naar de bedrijfsapplicaties van de klant zoals WMS (Warehouse Management Systems), MES (Manufacturing Execution Systems) of ERP (Enterprise Resource Planning).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.