NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Uitbreiding van IO-Link familie stimuleert Industrie 4.0

Uitbreiding van IO-Link familie stimuleert Industrie 4.0

IO-Link is de eerste wereldwijd gestandaardiseerde IO-technologie (IEC 61131-9) die communiceert vanaf de controller tot het laagste automatiseringsniveau. Dit universeel toepasbaar systeem maakt gebruik van een veldbusneutrale point-to-point-verbinding. Een IO-Link systeem verzendt sensor- en actuatorsignalen naar de controller en verstuurt ook gegevens van de controller naar de sensoren en actuatoren. Ter uitbreiding van hun IO-Link gamma lanceert Balluff acht verschillende IO-Link producten.

IO-Link: universeel en eenvoudig
Deze open standaard maakt het mogelijk om alle mogelijke sensoren aan te sluiten op een veldbus of netwerk en om analoge signalen storingsvrij door te sturen door ze te digitaliseren. IO-Link laat continue diagnose en automatische configuratie van de IO-Link apparaten toe. Daardoor is het systeem eenvoudig om te installeren. Naast de IO-Link-master is er enkel een standaard niet-afgeschermde drie- of vierdraads kabel nodig om sensoren en actuatoren aan te sluiten. IO-Link voorziet een krachtige infrastructuur die een betrouwbaar databeheer toelaat. Het transporteert data doorheen het volledige productieproces en maakt directe communicatie van de sensor naar het internet mogelijk. Zo is IO-Link de perfecte enabler voor Industrie 4.0.

IO-Link

Balluff lanceert een nieuwe familie van netwerk-modules voor de extreme omstandigheden in de farmaceutische- en voedingsindustrie.

Smart Light Indicator
De eerste nieuwigheid in de rij is een SmartLight Indicator waarmee de afzonderlijke productiestappen gevisualiseerd en bewaakt kunnen worden. Het product beschikt over tal van extra functies, zoals een segment mode, level mode en looplicht mode. In een productieproces kan de operator zo in een bepaalde richting gestuurd worden en kunnen vertragingen en wachttijden samen met de resterende productiestappen worden weergegeven. De Smart Light Indicator bestaat uit zes onafhankelijke, veelkleurige led-segmenten die in verschillende modi gebruikt kunnen worden. Verder is deze ook verkrijgbaar met een geïntegreerde sensor voor pick-to-light systemen.

BNI IOL-355 Sensor/Actuator Hub
Met deze alles-in-één oplossing kan je zowel sensoren als actuatoren aansluiten op één en dezelfde module. Tegelijkertijd kan je het actuatorsegment veilig (PL d / SIL 2) uitschakelen door middel van het afzonderlijk schakelbare veiligheidscircuit. Het product is hiervoor verdeeld in twee galvanisch gescheiden segmenten. Met de BNI IOL-355 kan je tot acht digitale in- en uitgangen bedienen. Eenvoudige diagnose is mogelijk dankzij IO-Link en statusleds.

IO-Link

De BOS 21M lasersensor kan de kleinste details detecteren met uiterste precisie.

IO-Link netwerk modules voor hygiënische toepassingen
Balluff lanceert een nieuwe familie van netwerkmodules voor de extreme omstandigheden in de farmaceutische- en voedingsindustrie. De IO-modules in rvs zijn resistent tegen corrosie en schoonmaakmiddelen. Dankzij hun makkelijk te reinigen, afwasbaar design blijft een betrouwbare transmissie van signalen gegarandeerd, zelfs in veeleisende omgevingen. Het gamma omvat IO-Link masters met 8 IO-Link poorten. Elke poort kan als dubbele input of output worden geconfigureerd of als IO-Link poort om een groot aantal IO-Link sensoren of actuatormodules, evenals IO-Link sensor/actuator-hubs aan te sluiten.

Compacte IO-Link modules met M8-connectie
IO-Link sensor/actuatorhubs met M8-connectie besparen ongeveer 30% van de hardwarekosten in vergelijking met traditionele veldbusapparatuur. Tel daarbij nog de extra besparingen van bus- en voedingskabels en de kostenbesparingen lopen zelfs op tot 40%. Een ander voordeel van deze IO-Link hubs is dat je slechts één busadres nodig hebt om sensorsignalen van 20 m ver op te pikken.

BOS 21M Optical Laser Precision Sensor
De BOS 21M lasersensor kan de kleinste details detecteren met uiterste precisie. Verschillende detectie- en precisiemodes maken het mogelijk om zelfs ingewikkelde of reflecterende objecten met grote accuraatheid te detecteren. Als je de sensor in kritieke omgevingen met veel licht gebruikt, biedt de intelligente omgevingslichtonderdrukking nog een grotere precisie. Zo worden foutieve schakelingen vermeden.

IO-Link

Met de IO-Link converters kan je verschillende input-, output-, stroom- en spanningssignalen op een module combineren.

BOD 24K Optical Distance Sensors
De optische afstandssensoren van de BOD 24K productfamilie combineren precisie en intelligentie. Dankzij hun hoge resolutie en nauwkeurigheid lossen zij moeilijke uitdagingen, zoals de fijne positionering van robotarmen of de kwaliteits-inspectie van kleine componenten, met gemak op.  De uitgebreide configuratieopties zorgen ervoor dat je het systeem op maat kan aanpassen aan elke applicatie. Geïntegreerde diagnosefuncties van IO-Link maken preventief onderhoud mogelijk.

BML SL1 Magnetic Encoder System
Het BML SL1 absolute meetsysteem onderscheidt zich in elke toepassing waarbij een hoge nauwkeurigheid van de huidige positie en eind-posities vereist is. Het is ontwikkeld voor meet- en positioneringsapplicaties in elke industrie en combineert de voordelen van een magnetisch encodersysteem met de meest innovatieve interface in de automatiseringswereld. IO-Link biedt diagnostische functies, zoals conditiebewaking van het meetsysteem. Of het nu gaat om lineaire of roterende bewegingen, positie- of hoek-metingen, formaatwijzigingen, korte of lange afstanden, dit systeem is een eenvoudige en economische oplossing voor talloze toepassingen.

IO-Link converter voor analoge in- en outputsignalen
De IO-Link converters bieden een aanzienlijk kostenbesparingspotentieel voor systemen met een beperkt aantal analoge waarden. In plaats van dure afgeschermde kabels kunt u onbeschermde drieaderige kabels gebruiken. De signaalneutraliteit van IO-Link mastermodules in combinatie met de IO-Link converters geven u maximale compatibiliteit van signaalvarianten. Met de IO-Link converters kan je verschillende input-, output-, stroom- en spanningssignalen op een module combineren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.