Universeel en intelligent: nieuwe generatie Ethernet IO-modules met IO-Link master - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Universeel en intelligent: nieuwe generatie Ethernet IO-modules met IO-Link master

Universeel en intelligent: nieuwe generatie Ethernet IO-modules met IO-Link master

Een van de bouwstenen van Industrie 4.0 is het verzamelen, uitwisselen en verwerken van extra data die in productiecomponenten worden gegenereerd. Zo kunnen processen worden geoptimaliseerd, terwijl er bespaard wordt op resources.

IO-Link is een gestandaardiseerd protocol voor gegevensuitwisseling tussen veldapparaten en besturingssystemen. Naast sensormeetwaarden of instelpunten voor actuatoren, kan informatie over de identiteit en status van componenten worden uitgewisseld. Aanpassingsparameters kunnen worden verzonden van de controller naar de sensor of actuator. Profinet, Ethernet/IP en EtherCAT zijn de meest gebruikte Ethernet protocols in de  automatiseringstechnologie. De nieuwe multiprotocol Ethernet IO-modules met IO-Link master van Pepperl+Fuchs besparen u de keuze en effenen het pad naar de vierde industriële revolutie. 

Fouten in een vroeg stadium detecteren en corrigeren
Zij fungeren als gateways in veldbussytemen en brengen op transparante wijze extra data en parameters van en naar  sensoren en actuatoren op de fabrieksvloer via IO-link. Dankzij de ingebouwde webserver kunnen de parameters voor deze modules eenvoudig en overzichtelijk beheerd worden. Tijdens diagnose en onderhoud is er directe toegang tot statusinformatie en foutmeldingen. Zo kunnen fouten in een vroeg stadium gedetecteerd en gecorrigeerd worden. Met hun robuuste metalen IP69K behuizing en dankzij het grote temperatuurbereik zijn ze ook in veeleisende industriële omgevingen inzetbaar. De elektronica is volledig ingekapseld en goed bestand tegen schokken, trillingen en vocht. Via de L-gecodeerde M12-voedingsaansluiting kan tot 16 A verdeeld worden naar sensoren en actuatoren.

Ethernet IO-modules

Slechts één verbinding nodig voor signaaloverdracht
Deze slanke oplossing vermindert de complexiteit in bekabeling en minimaliseert bekabelingsfouten, omdat slechts één verbinding nodig is voor signaaloverdracht en voeding. Het maakt ook een combinatie van IO-Link sensoren en gewone binaire sensoren mogelijk in één opstelling. In combinatie met hubs in dezelfde bouwvorm kunnen tot 128 binaire sensoren in een kostenefficiënt subnetwerk verbonden worden.    

Tekst en beeld Pepperl+Fuchs

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.