NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Universele multiloop PID-regelaar valt op door geavanceerde regelfuncties en eenvoudige configuratie

Universele multiloop PID-regelaar valt op door geavanceerde regelfuncties en eenvoudige configuratie

Spitstechnologie, constante ontwikkeling en samenwerkingen met onderzoekscentra zijn drie troeven die daarbij kunnen helpen. Gefran is al ruim vijftig jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van allerlei sensoren en elektronische componenten, zoals procesregelaars (PID), solid state relais, vermogenregelaars, indicator en alarmunits, voor industriële automatisering. Met de 3850T multifunctionele controller – en zijn kleinere broer 2850T – biedt de firma een intelligente all-in-one oplossing, die gekenmerkt wordt door geavanceerde regelfuncties en een eenvoudige configuratie.

De 3850T is de nieuwe universele multiloop PID-regelaar uit het gamma van Gefran.

De 3850T is een innovatieve multifunctionele PID-controller, die meerdere nauwkeurige PID-loops, veilige datalogging, batchrapportage, Set Point Programming (Ramp & Soak), cascaderegelingen en veelzijdige, zelf te configureren functionaliteiten omvat: een intelligente all-in-one oplossing. “Deze procesregelaar kan tot zestien individuele loops besturen en laat de operator toe om verschillende geavanceerde regelfuncties te gebruiken: een simpele enkele loop, maar ook het aansturen van proportionele of gemotoriseerde kleppen, verhoudingsregelingen en cascaderegelingen. Dankzij de instelbare regelparameters krijgt men een nauwkeurige controle over het proces”, vertelt sales engineer Koen Vermeren. “De 7” grafische touch interface garandeert een overzichtelijke visualisatie van de procesparameters en laat de gebruiker via GETview toe om interfaces te maken die hij/zij zelf grafisch en inhoudelijk invult. Dankzij de combinatie van de datalogfunctie en de Real Time Clock kunnen procesdata, in- en uitgangssignalen en alarmstatussen in een exporteerbaar bestand opgeslagen of via Ethernet gedeeld worden.”

De 2850T is de kleinere telg in deze familie van PID-controllers.

Met een batchcode is een efficiënte en duidelijke rapportage mogelijk, waardoor aangepaste, productie- en kwaliteitsrapporten gemaakt kunnen worden. Die gegevens kunnen dan in een grafiek of excell-spreadsheet weergegeven worden of naar een CSV- of PDF-bestand omgezet worden. Deze nieuwe controller ondersteunt een externe VNC serverservice die via pc, tablet of smartphone gebruikt kan worden en toelaat om gegevens zowel lokaal als remote te bekijken en te bewerken. Naast deze 3850T introduceerde Gefran ook een kleinere broer met exact dezelfde mogelijkheden, de 2850T 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.