Veilig met slechts één sensor - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Veilig met slechts één sensor
De FBPS 600i wordt via twee SSI-interfaces aangesloten op een veilige evaluatie-eenheid en is geschikt voor toepassingen tot prestatieniveau e.

Veilig met slechts één sensor

Leuze brengt het eerste Fail Safe barcode positioneersysteem ter wereld op de markt: Met de FBPS 600i (PL e) is slechts één apparaat nodig voor een veilige positiebepaling.

In het verleden moesten systeemleveranciers twee sensoren en twee verschillende technologieën gebruiken voor veilige positiebepaling. Maar nu niet meer: Het nieuwe FBPS 600i Fail Safe barcode positioneersysteem van Leuze maakt positiedetectie met één enkele sensor mogelijk. De FBPS 600i wordt via twee SSI-interfaces op een veilige verwerkingseenheid aangesloten en is geschikt voor toepassingen tot Performance Level (PL) e.

Eenvoudig

In de intra logistiek is het belangrijk dat de stapelkranen en dwarsoverzetwagens geen gevaar vormen voor het personeel. De positie en snelheid moeten worden bewaakt tijdens onderhoudswerkzaamheden of wanneer met een bemande wagen wordt gewerkt. Voorheen waren 2 gescheiden sensoren nodig met andere technische grondslag en was PL d het hoogst haalbare.

Nu verzekerd één Fail Safe barcode positioneersysteem, de FBPS 600i, toepassingen tot de hoogst haalbare veiligheidscategorie PL e en kan direct worden aangesloten op bijvoorbeeld een frequentieregelaar en communiceren via 2 gescheiden SSI communicatiepoorten. Dus: minder montage, bekabelen, uitrichten, etc. en simpele ingebruikname!

Snel

Door de snelle reactietijd van 10 milliseconden, dè oplossing voor nauwkeurig positioneren en een duidelijk kortere remweg! Resolutie is 0,15 mm (1 Sigma) en scansnelheid 1000 keer per seconde! Leesafstand tot aan barcodeband 50-170 millimeter, waardoor zeer robuuste systeemperformance!

Veilig

Door de jarenlange bekendheid van barcode positionering binnen de industrie (bewezen techniek) zijn er geen verrassingen: er worden continu meerdere barcodes gelijktijdig gescand en deze aftasting gebeurt over een grote hoogte van de codestrepen waardoor vervuiling of beschadiging nauwelijks invloed heeft. Het barcodeband is van hoge kwaliteit en bestand tegen vele omgevingsinvloeden, veerkrachtig en bestand tegen UV straling. Positiewaarden zijn goed leesbaar aangebracht voor eenvoudige handling.

Geen stilstand

Het doordachte bevestigingsconcept (stabiel vastzetten met één schroef) zorgt voor een snelle ingebruikname van de FBPS 600i.

De FBPS 600i is via twee SSI-interfaces aangesloten op een veilige evaluatie-eenheid en is geschikt voor toepassingen tot prestatieniveau E.

Met nieuwsgierigheid en vastberadenheid zijn de sensormensen van Leuze al meer dan 50 jaar vernieuwers op het gebied van technologische mijlpalen in de industriële automatisering. Ze worden gedreven door het succes van hun klanten. Gisteren. Vandaag. Morgen.

Het productassortiment van Leuze omvat schakel- en meetsensoren, identificatiesystemen, datatransmissie- en beeldverwerkingsoplossingen en machineveiligheidscomponenten en -systemen. De focus van hun werk ligt op de gebieden van intralogistiek, verpakking, gereedschapsmachines, automobielindustrie en laboratoriumautomatisering. Leuze werd in 1963 opgericht, met het hoofdkantoor in Owen/Teck in Zuid-Duitsland. Vandaag de dag zijn er meer dan 1.200 Sensor-Mensen over de hele wereld die met veel ervaring en toewijding werken aan het duurzame succes van hun klanten in een veranderende industrie – of het nu in de technologische competentiecentra is of in een van de 20 verkoopbedrijven die door meer dan 40 internationale distributeurs worden ondersteund.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.