NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Verbinden van producten met oplossingen
Kwaliteit is bij Wieland geen holle slogan.

Verbinden van producten met oplossingen

Kwaliteit komt altijd bovendrijven. Dat ATEM al meer dan 75 jaar bestaat heeft er dan ook alles mee te maken dat het bedrijf inzet op de verdeling van hoogwaardige producten. Maar klanten appreciëren het vooral dat ATEM meer is dan louter een doorgeefluik. Het team beschikt immers over een uitstekende productkennis en stelt zich zeer flexibel op om klanten ten volle te ondersteunen om tot het optimale machineontwerp te komen.

Ook volledige klemmenblokken op maat afgeleverd voor machinebouwers zijn bijzonder populair in het gamma van Wieland.

Vanuit zijn modern kantoor in Willebroek werpt ATEM zich al jaren op als vertrouwenspartner van installateurs, bordenbouwers, OEM-klanten en machinebouwers. Een verhaal van ten dienste staan van klanten dat terugloopt tot de officiële start in 1947: Auxiliaire Thermique Electrique et Mécanique. “Kennis van zaken heeft altijd centraal gestaan in de aanpak van ATEM”, opent Koen Notelaers, sales director Belux van ATEM. Al in 1968 zijn we begonnen met de verdeling van de producten van Wieland Electric, waarvan we in 2013 een dochterbedrijf zijn geworden. Verbindingstechnologie die ons echt in de vingers zit dus.” Want dat is net wat ATEM wil doen, verbinden. Klanten met leveranciers, producten met oplossingen. “We willen ons opstellen als een partner die kan meedenken en die, door de aanwezige ervaring, het nodige engineeringwerk kan afleveren. Een partner ook die zich in normale omstandigheden kan afstemmen op de noden qua levering. We combineren de flexibiliteit van een kmo met de ruggensteun van een multinational.”

Podis is een voedingssysteem met vlakbandkabels die toelaten om heel eenvoudig aftakkingen te maken.

Verbindingstechnologie van Wieland Electric

De voornaamste naam binnen het productportfolio is uiteraard die van Wieland Electric. “Kwaliteit is bij Wieland geen holle slogan”, onderstreept Notelaers. Het gamma aan oplossingen voor de industrie kunnen we grofweg indelen in vier pijlers. “Met de Wieland connectietechnologie kunnen we alles aanbieden wat nodig is om in kasten in te bouwen. Dat gaat om alle mogelijke connectoren, klemmen, PCB-componenten … Ook volledige klemmenblokken op maat afgeleverd voor machinebouwers zijn bijzonder populair. Verbindingstechnologie die gebruikers in staat stelt om snel, veilig en foutloos te werken.” De tweede pijler omvat alles wat met veiligheid te maken heeft. Veilig­heids-PLC’s, veiligheidsrelais, veilige sensoren … “Technologie die de hoogste veiligheids­-niveaus mogelijk maakt maar die zich vooral ook kenmerkt door de eenvoudige ingebruikname en configuratie, zonder dat er speciale gereedschappen voor nodig zijn”, aldus Notelaers. De laatste pijlers zijn industriële communicatie en elektrische installatie. “Het podis systeem verdient hier zeker ook de nodige aandacht binnen. Voedingssystemen met vlakbandkabels die toelaten om heel eenvoudig aftakkingen te maken. Gebruiksgemak dus weer voor gebruikers.”

De tweede pijler binnen Wieland Electric omvat alles wat met veiligheid te maken heeft.

Murrplastik: Bescherming van kabels

Naast Wieland Electric houdt ATEM ook nog enkele andere merken in het gamma. “Producten die complementair kunnen zijn aan dat aanbod”, verduidelijkt Notelaers de keuze. Een naam die in het oog springt is die van Murrplastik. “Een innovatieve fabrikant van kunststof producten voor machine- en kastenbouwers die vooral tot doel hebben om kabels de nodige bescherming te geven. Denk aan kabelrupssystemen, beschermslangsystemen, kabeldoorvoersystemen … Ook hier kunnen we het nodige maatwerk afleveren met wartels die perfect zijn afgestemd op de kabels die de klant wil doorlussen. Op die manier is niet alleen een betrouwbare werking van machines gegarandeerd, maar dragen we ook bij tot de veiligheid van medewerkers”, vat Notelaers samen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.