Verzamelen geblazen voor de digitale, slimme, verbonden industrie

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Verzamelen geblazen voor de digitale, slimme, verbonden industrie

Verzamelen geblazen voor de digitale, slimme, verbonden industrie

Wat begon als een kleine summit in 2016, is uitgegroeid tot het netwerkevent rond digitalisering in de industrie van ons land. ABISS is op donderdag 7 oktober aan zijn zesde editie toe. Dat de coronapandemie de digitale transformatie nog een versnelling hoger heeft doen schakelen, is een open deur intrappen. Het maakt van ABISS het moment en de plaats bij uitstek om te ontdekken wat uw bedrijf nodig heeft van digitale impulsen en welke partners u daarbij kunnen helpen.

Karl D’Haveloose (links)

Het digitaliseren van een productiebedrijf behoort tot de meest complexe opdrachten die bedrijfsleiders vandaag moeten ondernemen. Want het draait nu eenmaal om het volledige productieproces, van de engineering over talloze processen zoals planning, onderhoud, kwaliteitscontrole tot zelfs de effectieve levering of distributie van het product. Digitaal wordt dus het nieuwe normaal voor de industrie. “Technologie en diensten die al wijd beschikbaar zijn, maar dat maakt het er voor bedrijfsleiders niet eenvoudiger op. Het blijft immers een kwestie van tussen de bomen het bos te blijven zien. Van een duidelijke roadmap voor ogen te houden”, opent Sven Mollie, account & exhibition manager ABISS. Digitalisering gebeurt immers niet met een big bang, het is eerder een aaneenschakeling van digitale stappen in de juiste richting. Er is daarom nood aan enerzijds kennis van zaken en anderzijds de juiste partners. ABISS serveert u beide.

ABISS vindt plaats op donderdag 7 oktober.

Sterk onderbouwde lezingen

Het kennisprogramma wordt zoals steeds verzorgd door experten in hun vak. Mollie: “Het is de bedoeling dat bezoekers zich tijdens onze Expert Classes kunnen laven. Dat ze de informatie vinden die ze nodig hebben om hun eigen digitaliseringstraject tot een goed einde te brengen. Dat kan zowel door te leren uit de ervaringen van anderen als door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.” ABISS maakt het de bezoeker overzichtelijk door het lezingenprogramma en de beursvloer op te delen in drie thema’s. Industry of Things belicht alles dat te maken heeft met software, apps, devices, integratie en dienstverlening. Intelligence of Things behelst alle mogelijke technologie voor het zinvol verwerken en analyseren van gegenereerde data. Security of Things, ten slotte, omvat alle technologie en software om slimme en geconnecteerde 
processen, data en devices in een veilige omgeving te laten functioneren. “Een aanpak die we vorig jaar al introduceerden om ieders bezoek aan ABISS zo efficiënt mogelijk te helpen maken”, aldus Mollie.

Partners in digitalisering vinden

De sterkte van ABISS is dat de opgedane theorie uit de Expert Classes dan daarna op de beursvloer meteen kan worden gekoppeld aan de juiste partners. Mollie: “De complexiteit van digitalisering maakt het des te belangrijker om op partners te kunnen vertrouwen doorheen het traject. Daarom zijn we ook zo blij dat ABISS weer in real life kan plaatsvinden. Dat vertrouwen vinden gaat immers veel makkelijker met face-2-face contacten.” In totaal zullen meer dan zestig exposanten paraat staan om hun producten en diensten voor te stellen aan de bezoekers. “Ook virtueel”, voegt Mollie er nog aan toe. “ABISS gaat wederom hybride dit jaar. Je kan ook vanachter je computer gesprekken inplannen met exposanten of lezingen bijwonen. Op die manier kan ook iedereen die niet naar ABISS kan afzakken weer helemaal up-to-date zijn over de digitale ‘next steps’ in de industrie”, besluit Mollie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.