NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Waarom touchtechnologie in opmars is in industriële omgevingen

Waarom touchtechnologie in opmars is in industriële omgevingen

Vergis u niet. Touchtechnologie is van geen kleintje vervaard en laat zich niet afschrikken door vocht, stof of vuil. Zelfs in de zwaarste industriële omgevingen bestaat er een geschikte touchtechnologie die gebruikers helpt de stap te zetten naar Industrie 4.0. En daar zijn drie goede redenen voor. Touchtechnologie zorgt voor een efficiënte data-ingave en -consultatie, voor een optimale procescontrole en monitoring en voor een intuïtieve machinebesturing. Voor elke situatie heeft DOBIT een passende touchoplossing in huis. Van touchmonitoren tot touchcomputers en van HMI’s tot pc’s en stand-alone werkstations.

Touch biedt een snelle, betrouwbare en intuïtieve interface. Van de Sande: “Met een standaard- of breedbeeldscherm, zoals de klant het wil, kunnen we tientallen knoppen en synoptische panelen vervangen.”

 

Dat touchtechnologie in opmars is in de industrie heeft alles te maken met de vele voordelen die ze bijdraagt aan uw productieproces. DOBIT accountmanager Wendy van de Sande vat de belangrijkste voor u samen: “Touchtechnologie is het instrument bij uitstek om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in uw productieprocessen, de performantie te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Wat gebruikers vaak niet beseffen is dat er vandaag een brede range aan touchtechnologie en -oplossingen bestaat. Met andere woorden, we kunnen voor elke omgeving een oplossing voorzien. Belangrijk daarbij is net te zorgen voor een perfecte afstemming op die omgevingsfactoren. Onze toestellen met IP65 lenen zich perfect voor de voedingsindustrie. De IP65 afwerking zorgt voor een goede afdichting tegen stof en vocht. Onze PCAP touchtechnologie, voorzien van een glazen paneel in de front (edge-to-edge glass) sluit naadloos aan. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld medische toepassingen waarbij hygiëne en een goede reiniging nood­zakelijk zijn. Onze standaardproducten reiken van 7” tot 65” en we hebben ook alle knowhow in huis om eenvoudig of complex technisch maatwerk af te leveren.”

In de eerste plaats leent touchtechnologie zich voor een efficiënte ingave en consultatie van data.

 

Efficiënte data-ingave en -consultatie

Met meer dan dertig jaar ervaring op de werkvloer, ziet DOBIT vandaag drie grote toepassingsgebieden voor touch in de industrie. In de eerste plaats leent touchtechnologie zich voor een efficiënte ingave en consultatie van data. “Wie de stap wil zetten naar papierloos werken, kan niet om touchtechnologie heen”, weet van de Sande. “Alle gegevens kunnen met één simpele touch digitaal worden geregistreerd. En je hebt er bovendien geen extra randapparatuur voor nodig, zoals een toetsenbord of een muis, die te lijden kunnen hebben onder de omgevingsfactoren. Er is veel data aanwezig op de productievloer waar rekening mee gehouden moet worden. Operatoren kunnen maximaal tijd spenderen aan produceren en hebben slechts een minimum aan tijd nodig om gegevens te verzamelen.” Ook om te allen tijde het overzicht over de productie te bewaren zijn touchscreens van onschatbare meerwaarde. “Touchscreens zijn eenvoudig te koppelen aan bestaande systemen, zoals ERP-, MES- of WMES-software, zodat data op een interactieve manier gevisualiseerd wordt.”

Dobit kan voor elke omgeving een oplossing voorzien. Belangrijk daarbij is net te zorgen voor een perfecte afstemming op die omgevingsfactoren.

 

Optimale procescontrole en monitoring

Die visualisering dient niet alleen om een real­time overzicht te hebben van de productie, maar ook om op een eenvoudige manier het productieproces aan te sturen. Touch biedt een snelle, betrouwbare en intuïtieve interface. Van de Sande: “Met een standaard- of breedbeeldscherm, zoals de klant het wil, kunnen we tientallen knoppen en synoptische panelen vervangen. De laatste jaren zien we een trend naar breedbeeldschermen om de hele productie in één oogopslag te zien. Belangrijk daarbij is dat u een heel flexibele oplossing in handen krijgt. Zijn er extra knoppen nodig? Of moet er een functie verwijderd worden? Dan hoeft er enkel een aanpassing aan de software gebeuren. De hardware kan dezelfde blijven. Door onze ervaring hebben we alle verschillende touch­technologieën in de vingers. We begeleiden en adviseren onze klanten bij de keuze naar de meest geschikte touchtechnologie en het best passende product voor zijn/haar toepassing. Met multi-touch bijvoorbeeld kan men makkelijk inzoomen, ideaal om technische tekeningen te consulteren.”

Wie de stap wil zetten naar papierloos werken, kan niet om touchtechnologie heen

 

Intuïtieve machineaansturing

Een touchscreen is een rendabele investering die uitstekend dienst doet als machine-interface. Naast flexibiliteit staat gebruiksgemak immers voorop in touchtechnologie. Bepaalde touchtechnologieën lenen zich voor bediening met handschoenen. “Iedereen is er snel mee aan de slag. Met onze productreeksen Elo, LUVOX en AAEON zetten we in op compacte, robuuste, duurzame en volledig integreerbare oplossingen. Door de één op één communicatie die touchtechnologie mogelijk maakt, verlaagt de foutenmarge bij bijvoorbeeld het instellen van de machine. Dat resulteert in sneller en efficiënter werken. Tot slot wint ook
esthetiek aan belang en ook hier spelen onze nieuwste producten duidelijk op in. De nieuwste modellen zijn tegelijkertijd technisch industrieel onderbouwd én elegant. Kortom: voor ieder wat wils!”
 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.