Wanneer één plus één meer blijkt te zijn dan twee - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Wanneer één plus één meer blijkt te zijn dan twee
Routeco wil echt meedenken met zijn klanten: hoe de efficiëntie verhogen, maintenance optimaliseren, de veiligheid verbeteren, hoger scoren in OEE …

Wanneer één plus één meer blijkt te zijn dan twee

Enerzijds als exclusief verdeler van Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), een wereldleider in industriële automatisering en digitale transformatie. Maar vooral ook als partner die meedenkt met zijn klanten over de best mogelijke oplossing voor hun product en proces en de meest optimale logistiek.

De sterkte van Rockwell Automation, wereldleider in industriële automatisering en digitale transformatie, is de breedte van het gamma.

Routeco maakt al sinds 1978 furore als een van de belangrijkste Britse distributeurs van industriële automatiseringsproducten. Daar zit het partnerschap dat ze als exclusief distributeur zijn aangegaan met Rockwell Automation zeker voor iets tussen. Nadat Routeco eerder al neerstreek in het zuiden van Nederland, het hart van de machinebouwmarkt, kwam er vorig jaar (eindelijk) ook een eigen Belgisch filiaal in Turnhout. Iets waar Rockwell Automation zeker vragende partij voor was. Regional channel manager Jan van Gameren legt uit: “Onze sterkte is de enorme breedte van ons aanbod. Van een simpele drukschakelaar tot PLC’s voor de aansturing en zelfs de overkoepelende IoT/MES-software om fabrieken verder te optimaliseren. Je kan ze dan wel kwijt bij groothandels, maar daar ben je ook maar één van de merken op het schap. Door te kiezen voor een diepgaande strategische samenwerking met selectieve partners, staan we dichter in de markt bij onze klanten en de uitdagingen waar ze voor staan. Zij zijn, naast ons eigen verkoopteam, onze antennes in het veld, wij zorgen dat ons gamma blijft beantwoorden aan alle eisen. Je kan samen meer toegevoegde waarde realiseren. Een plus een is in dit geval groter dan twee.”

Het is de bedoeling naarmate het team, de kennis en het magazijn bij Routeco België uitbreidt, ook de scope van wat ze aanbieden te vergroten, naar meer software en digitaliseringsoplossingen.

Kennis van zaken als sluitstuk

Een belangrijke vereiste daarvoor is uiteraard de aanwezigheid van technische knowhow. Het team van Routeco België onder leiding van country directeur James Jonckers is dan ook gepokt en gemazeld in industriële automatisering. Vandaag, een jaar later bestaat het al uit dertien medewerkers en ligt er een stevige voorraad klaar in het magazijn in Turnhout om klanten snel te ondersteunen. Sales manager Johny Vangeel: “Onze mensen zijn echt ‘boots on the floor’, technische specialisten die oplossingen helpen zoeken en uitwerken. En die vooral lokale aanwezigheid opbouwen. Dat is de weg die we willen aanhouden: het team verder uitbreiden in functie van de regio en bewustzijn creëren hoe de vlaggenschepen Allen‑Bradley® en FactoryTalk® productmerken van meerwaarde kunnen zijn. Rockwell Automation behoeft uiteraard weinig introductie, veel bedrijven zijn al er al mee vertrouwd maar meestal met slechts een deel van het gamma. Daarom timmeren we stap voor stap aan de weg. Tegen het einde van het jaar hopen we al met twintig medewerkers te zijn en over vijf jaar met nog eens het dubbele. Het gaat weldegelijk vooruit, maar door corona niet helemaal zo snel als we willen.”

Johny Vangeel (sales manager, links) en James Jonckers (country director) van Routeco bij een UL-genormaliseerde schakelkast van Rockwell Automation.

Bewijzen wat we kunnen

Dat Routeco België ondanks de moeilijke omstandigheden toch een mooie start heeft genomen heeft verschillende oorzaken. “Enerzijds het vertrouwen dat we vanuit Rockwell Automation voelen. Anderzijds door echt mee te denken met de bedrijven die bij ons komen aankloppen. Hoe kunnen ze hun efficiëntie verhogen, maintenance optimaliseren, de veiligheid verbeteren, hoger scoren in OEE … En niet alleen over hoe we tot de juiste architectuur komen, maar ook hoe we de volledige supply chain errond het beste kunnen organiseren. Een Belg mag dan al wat sceptischer zijn om met nieuwe partners samen te werken, zeker wanneer bedrijfsbezoeken moeilijker te organiseren vallen. Maar ik denk dat we het voorbije jaar wel aan veel bedrijven bewezen hebben wat we kunnen”, aldus Vangeel. Ook van Gameren heeft alle vertrouwen in de samenwerking. “Het is de bedoeling de komende jaren, naarmate het team, de kennis en het magazijn bij Routeco België uitbreidt, ook de scope van wat ze aanbieden te vergroten, naar meer software en digitaliseringsoplossingen. Maar alles stap voor stap. Focus is de kracht van succes.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.