WEG brengt een aandrijfsysteem uit met WG20 motorreductoren

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
WEG brengt een decentraal aandrijfsysteem uit met WG20 motorreductoren en MW500 frequentieregelaars

WEG brengt een decentraal aandrijfsysteem uit met WG20 motorreductoren en MW500 frequentieregelaars

Dit compacte, decentrale aandrijfpakket biedt in vergelijking met traditionele aandrijvingen lager energieverbruik, een compacte voetafdruk en bovendien meer flexibiliteit.

Het decentrale aandrijfsysteem kan voor een grote verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt, waaronder machines in de intralogistiek, zoals magazijnsystemen en transportbanden. Andere mogelijke toepassingen zijn toerengeregelde ventilatoren, pompen en vulsystemen die veel gebruikt worden in de voedingsindustrie.

Frequentieregelaars uit de MW500-serie kunnen voor diverse toepassingen in het vermogensbereik van 0,12 tot 9,2 kW met een netspanning tussen 380–480 V worden gebruikt. De apparatuur is beschikbaar in drie maten (A, B en C) met vermogens van 0,12 tot 1,5 kW voor 200–240 V met motorreductoren uit de WG20-serie van WEG die leverbaar zijn in axiale, parallelle en haakse (kegelwiel) modellen met schuine vertanding.

Wanneer de WG20-motorreductor in deze configuratie gecombineerd wordt met een EUSAS integrale motor van WEG, biedt dit een groot aantal voordelen voor de gebruiker, omdat de EUSAS-motor in frequentieregelaarmodus (met 100/120 Hz frequentie) het dubbele vermogen levert bij een constant koppel.

“Door de MW500 VSD en WG20 motorreductor met een EUSAS integrale motor te combineren, laten we zien hoe ontzettend compact, krachtig en efficiënt decentrale aandrijfoplossingen kunnen zijn”, volgens Norbert Reisner, hoofd productengineering bij Watt Drive, een dochter van WEG.

Deze motoren zijn geschikt voor gebruik in Europa, de VS of in Azië, omdat ze een breed spanningsbereik ondersteunen en de mogelijkheid bieden tot spanningsomschakeling. Bovendien kan de EUSAS-motor, net als bij alle motorreductoren in de WG20-serie, in frequentieregelaarmodus elke drive afzonderlijk aansturen en de snelheid variëren afhankelijk van de vereisten van de specifieke toepassing.

Dankzij de robuuste behuizing van de MW500 kan de frequentieregelaar met een IP66- en NEMA 4X-classificatie in de buitenomgeving worden gebruikt. De VSD kan direct op de motorklemmenkast of aan de wand worden bevestigd en is geschikt voor buitentoepassingen. Dit neemt de noodzaak weg voor motorbekabeling en de schakelkast, waardoor installatie en inbedrijfname minder inspanning vergen en kosten worden verminderd.

De MW500 komt tevens met een energiebesparingsoptie, waardoor de motorspanning bij lichte lasten kan worden verminderd. Dit levert aanzienlijke energiebesparing op, met name bij gedeeltelijke belading.

Meer informatie over dit decentrale aandrijfpakket kunt u vinden op www.weg.net.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.