Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Wire & Tube neemt draad van succes weer op

shutterstock_1123216427

Tekst | Piet Debisschop

Beeld | Piet Debisschop

22 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Wire & Tube, de referentiebeurs voor al wie in de metaalindustrie iets betekent of wil betekenen, is terug. Een delegatie van Messe Düsseldorf lichtte dat heuglijke nieuws toe tijdens een persconferentie op 29 maart. Een overzicht.

De jaarlijkse internationale vakbeurs voor draad en kabel vindt, na twee jaar pandemiepauze, plaats van 20 tot 24 juni. Een setting die naar goede traditie exposanten uit elk werelddeel ontvangt, en sinds het ontstaan – Wire in 1986, Tube in 1988 – maar liefst 900.000 bezoekers en 25.000 exposanten mocht registreren. Het zijn getallen die Daniel Ryfish en Sarah Liehsem van Messe Düsseldorf met enige trots citeren.

Daniel Ryfish op de persconferentie.

Anno 2022 wil Messe Düsseldorf dit succes herbevestigen, met dertien volgeboekte hallen: zeven voor Wire en zes voor Tube, goed voor een totaaloppervlakte van 95.000 m². 

Daniel Ryfish: “Wat deze editie nog specialer maakt, is dat een aantal wereldspelers in de branche dit jaar voor de eerste keer aan onze handelsbeurs zullen deelnemen.” Volgens Messe Düsseldorf een duidelijk teken dat de pandemie voor een soort van uitgestelde groei heeft gezorgd, die nu ten volle tot uiting zal komen.

Wire 2022

De exposanten zijn gevestigde waarden uit de grondstoffensector, veerindustrie, machinebouw, controletechniek en zelfs de glasvezelwereld. Bezoekers vormen dan weer een heterogeen geheel van verantwoordelijken uit de kabel- en draadindustrie, de automobielwereld, de chemie- en metaalindustrie in het algemeen. Tegelijkertijd zijn ook de bouw-, regeltechnologie- en handelssector goed vertegenwoordigd.

Nieuw dit jaar is de integratie van eindproducten in de portfolio. Daniel Ryfish: “Dit betekent dat de volledige waardeketen inzake veren en bevestigingselementen op het appel zal zijn.“ Dus van grondstoffen, over technologie, tot eindproducten.

Maar liefst dertien hallen werden volgeboekt voor Wire&Tube.

Dit jaar kunnen jonge, innovatieve start-ups  hun nieuwigheden inzake dienstverlening en producten overigens presenteren in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte.  

Met ecoMetals trails komt Messe Düsseldorf voorts met een heel fijn initiatief dat geïnteresseerde bezoekers richting exposanten van milieuvriendelijke producten of processen begeleidt. Vooral deze die een wezenlijk effect hebben op de ecologische voetafdruk van een industrie. Van de exposanten zelf wordt een technisch onderbouwde, goed begrijpbare uitleg verwacht.

Daniel Ryfish en Sarah Liehsem van Messe Düsseldorf.

Tube 2022

Het vlaggenschip van de sector, met cijfers – uit 2018 – die doen duizelen: net geen 30.000 bezoekers zakten toen af naar de Messe, waar meer dan 1.200 exposanten de beursvloer bevolkten. Dit jaar hoopt men nog beter te doen, vooral dankzij de veelheid aan nieuwe, eerste deelnames van enkele multinationals in de branche.

Het gros van de exposanten komt uit de machinebouw, gereedschappenindustrie, tweedehandsmachines, de buizenhandel, meet-, stuur- en regeltechnologie, en pipeline technologie. Hier was altijd al de volledige keten vertegenwoordigd. Opvallend is zeker de herkomst van de exposanten: met Europa (63%) en Azië (32%), wordt meteen ruim 95% vertegenwoordigd. Bezoekers situeren zich in de automobielsector, chemie, bouw, elektro, energiesector, en algemene metaalindustrie. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details