Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Zonhovense onderdelen in strijd tegen COVID-19

gevel-voet kopiëren

26 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het bedrijf draait overuren om een snelle verspreiding van de verschillende vaccins mogelijk te maken. “We leveren vandaag componenten voor Limburgse machines die nodig zijn voor de rubberen afdichtingen van de spuitjes. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de strijd tegen deze pandemie”, aldus zaakvoerder Davy Fraiponts.

FRAIPONTS Metaalbewerking is reeds 3 generaties gekend als een gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf waar kwalitatief hoogwaardige verspanende bewerkingen worden verricht. In het Zonhovense bedrijf worden elke dag prototypes, enkelstuks en kleine series geproduceerd voor diverse sectoren.

De coronacrisis maakte van de medische sector een topprioriteit voor het bedrijf. Fraiponts: “Al is deze sector niet volledig nieuw voor ons. We zijn reeds sinds 2011 actief in de productie van aluminium-onderdelen voor testapparatuur. Deze productie kende recent een enorme boost. Het was een huzarenstukje om op korte termijn deze productie te verdubbelen.”

Na de wedloop tussen de verschillende farmabedrijven, blijken vandaag heel wat potentieel bruikbare vaccins ontwikkeld te zijn. Toch blijft de logistieke uitdaging enorm. “Hierdoor hebben we ons aanbod nog uitgebreid en leveren we vandaag ook specifieke componenten aan Limburgse machinebouwers die zorgen voor de rubberen afsluiting van de vaccins. Zo zorgen we er mee voor dat de distributie van de vaccins bespoedigd wordt.”

Het groeibedrijf met een blik naar de toekomst in de high-end industrie blijft op zoek naar extra medewerkers om deze en andere uitdagingen tot een goed einde te brengen. “Van CNC-frezers en CNC-draaiers over werkvoorbereider-calculator tot CAM-engineer, ieder talent is welkom”, besluit Davy Fraiponts.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details