Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Zorg voor voldoende ventilatie in elke elektrische schakelkast

rotero_1-kopieren

30 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In de elektrische kastenbouw zijn ideale klimatologische omstandigheden onontbeerlijk. Een hoge temperatuur of vochtigheidsgraad kan immers de functionaliteit en levensduur van de componenten sterk negatief beïnvloeden. Bij Rotero vinden professionals steeds een geschikte oplossing voor een efficiënte koeling van elektrische schakelkasten, onder meer ventilatoren, filters, airconditioning units, warmtewisselaars en alle accessoires van de merken Fandis en Texa.

Rotero levert motion control oplossingen, elektromagneten en magneetventielen, relais en schakelaars, sensoren én systemen voor koeling, verwarming en ventilatie voor klanten in voornamelijk de machine- en apparatenbouw, zowel standaardoplossingen als maatwerk. “Een correcte ventilatie zorgt voor een effectieve koeling van elektrische en elektronische apparatuur, waardoor een optimale werking gegarandeerd wordt. Ook verschillende accessoires, zoals thermostaten, hygrostaten, verlichting, rvs overkappingen, verwarmingselementen, thermo-elektrische modules … dragen hun steentje bij”, vertelt Tom Denon, accountmanager bij Rotero Belgium. “Als officiële vertegenwoordiging van de Italiaanse merken Fandis en Texa omvat ons assortiment onder meer kastventilatoren, filters, airconditioning units, warmtewisselaars en alle toebehoren.”

In sommige gevallen is meer dan enkel ventilatie nodig. Rotero biedt ook de airconditioningunits en warmtewisselaars van Texa aan.

 

Fandis

Het uitgebreide gamma ventilatoren, filters en thermostaten, hygrostaten en andere producten van Fandis staat garant voor een optimale behandeling en filtering van lucht. Zo zijn de kastventilatoren leverbaar in veel verschillende spanningen en kennen ze een IP54-standaard door de EU3-filtermat. “Ze zijn krachtig in hun soort met luchtopbrengsten tot 700 m³/h en bevatten veel technische eigenschappen die vochtafzetting tegengaan”, vult de accountmanager aan. “Deze eenvoudig monteerbare ventilatoren zijn verkrijgbaar in meerdere RAL-kleuren en bovendien uitwisselbaar met verscheidene andere gerenommeerde merken. Voor dikwandige kasten bestaat een gepatenteerd systeem met schroefhaken.”

Texa

Voor wie meer dan enkel ventilatie zoekt, biedt Rotero het gamma airconditioning-units en warmtewisselaars van het merk Texa aan. “De producten van deze Italiaanse fabrikant zijn vooral bekend voor hun gunstige prijs-prestatieverhouding en de verschillende montagemogelijkheden, bijvoorbeeld montage op wand of dak, in- en outdoor …”, sluit Denon af. “Voor elk type schakelkast is er dan ook steeds een geschikte oplossing voorhanden. Bovendien omvatten de systemen een intelligente elektronica, waarmee de applicatie continu te monitoren is.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details