NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
3-in-1 module bespaart kosten én ruimte
MVK Fusion biedt de kans om modulaire processen te standaardiseren en maakt een één-modulestrategie mogelijk.

3-in-1 module bespaart kosten én ruimte

Vroeger gingen we op pad met routekaart, fototoestel en die goede oude Nokia. Daarna werden we smart. Sinds de introductie van Apple’s eerste smartphone in 2007 bellen, navigeren én fotograferen we met één toestel. Ook in de machinebouw worden steeds meer functies samengevoegd. Zo zorgt de MVK Fusion van Murrelektronik voor een combinatie van standaard IO’s, Safety en IO-Link in één module. 

De MVK Fusion veldbusmodule combineert drie basisfuncties: standaard digitale sensoren en actuatoren, digitale veiligheidssensoren en actuatoren, en IO-Link. Door deze combinatie wordt de installatie eenvoudiger en sneller, en dat opent mogelijkheden voor nieuwe concepten voor de automatisering. Complexe configuraties worden namelijk eenvoudiger omdat ze geheel door de engineeringtool in de safetybesturing kunnen worden gedaan. Softwareontwikkelaars en elektrotechnici hoeven niet langer diepgaande kennis te hebben van machines en de handleiding van andere fabrikanten.

De PROFINET/PROFIsafe-module brengt drie basisfuncties van installatietechnologie samen.

Flexibiliteit in veiligheidstoepassingen

MVK Fusion integreert alle veiligheidsaspecten in één module: met drie veiligheidsingangspoorten van twee kanalen, een veiligheidsuitgangspoort met twee veiligheidsuitgangen, en een IO-Linkpoort van Klasse B met veilige uitschakeling. Hiermee voldoet de gebruiker aan strenge veiligheidsnormen en worden zowel medewerkers als machines beschermd.

Veiligheidsconfiguratie met een muisklik

Configureren van veiligheidssensoren en actuatoren is eveneens eenvoudig. De gebruiker kan de veiligheidsfunctie in de engineeringtool selecteren en met een paar muisklikken is de configuratie voltooid. Het is niet nodig om extra software van de fabrikant te gebruiken.

Hoogwaardige prestaties

Het systeem is daarnaast geschikt voor applicaties met hoog vermogen waarvan de betrouwbaarheid nooit in het geding mag komen. Het is geschikt voor Conformance Class C- (IRT), Shared Device- en Netload Class III-applicaties.

Tal van gebruiksmogelijkheden en uitgebreide diagnostiek.

Kenmerken

Verder heeft het systeem een uitgebreide diagnostiek en detecteert het fouten snel. De geïntegreerde webserver slaat deze fouten op. Het bevat een robuuste metalen behuizing die bestand is tegen lasvonken, terwijl een draaischakelaar zorgt voor de veiligheid. 

Extreme omstandigheden

De module functioneert bij hoge buitentemperaturen (tot 60°C) in combinatie met hoge stromen (tot 16A). Voor deze extreme omstandigheden is een optioneel koellichaam beschikbaar, dat de levensduur van de module verlengt. Het systeem ook is ook te gebruiken op hoogtes, tot 3.000 meter. 

Nieuw niveau

“Met onze veldbusmodule MVK Fusion brengen we de standaardisering van modulaire processen voor de gebruikers naar een nieuw niveau. De automotive en andere sectoren kunnen zo nieuwe en baanbrekende concepten verwezenlijken”,  vat senior product manager Michael Greiner samen. ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.