Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Altijd de juiste technieker klaar voor uw project

P1013997
B&A Technics hamert op de kwaliteit van zijn mensen. Elke medewerker is of wordt VCA-gecertificeerd.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | B&A Technics

16 maart 2023 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Op zoek naar ervaren en betrouwbare techniekers? B&A Technics heeft ze voor u in huis. Het bedrijf verzorgt vanuit zijn vijf vestigingen technische outsourcing op maat. Een win-win. Want uw technische projecten krijgen de aandacht die ze verdienen, zodat uw productie verder kan. Terwijl de techniekers in een warm familiebedrijf terechtkomen waar ze alle mogelijkheden krijgen om voldoening uit hun job te halen. En dat laat zich dan weer voelen in de kwaliteit van het bij u geleverde werk. 

Het traject dat zijn medewerkers doorlopen, kent de B&A Technics zaakvoerder op zijn duimpje. “Als elektromecanicien van opleiding, ging hij zijn diensten aan meerdere bedrijven aanbieden. Een schot in de roos, want in geen tijd werd hij gepolst door bedrijven of hij niet nog meer mensen kende om hun technische dienst te versterken. Het begin van B&A Technics”, vertelt Aron Durang, accountmanager Erpe-Mere. Vandaag staat de teller op 150 tech­niekers die dagelijks voor B&A Technics in de weer zijn vanuit vijf vestigingen in Antwerpen, Brugge, Erpe-Mere (het hoofdkwartier), Lokeren en Oudenaarde. Ze doen dat met een brede waaier aan specialisaties: van elektromecaniciens tot lassers, van elektriciens tot HVAC-professionals, van automecaniciens tot liftechniekers. 

Klant centraal

Twee pijlers staan centraal in de aanpak van B&A Technics. “We willen altijd kijken hoe we de klant het beste kunnen helpen. Outsourcing biedt heel wat voordelen. Bedrijven kunnen zich niet alleen de moeilijke zoektocht naar technisch personeel besparen en de HR-rompslomp, ze hoeven ons ook enkel te betalen wanneer er werk is. We werken steeds op projectbasis, zodat ze alle flexibiliteit in handen krijgen om op te schalen of terug te schalen, in functie van het beschikbare werk”, verduidelijkt Durang. Alles begint bij B&A Technics met een goed gesprek. “Daarin luisteren we wat er precies verwacht wordt om de best mogelijke match voor onze klanten te vinden. Er wordt rekening gehouden met competenties, werkervaring, mentaliteit, beschikbaarheid…
Taal is geen issue, want al onze medewerkers zijn Nederlandstalig.” 

Anderhalve week na het intakegesprek belooft B&A Technics de geknipte kandidaat klaar te hebben. De klant heeft dan de keuze om meteen op te starten of eerst een proefdag in te lassen.

B&A Technics werkt steeds op projectbasis, zodat klanten alle flexibiliteit krijgen om op te schalen of terug te schalen, in functie van het beschikbare werk.

Kwaliteit boven

B&A Technics hamert op de kwaliteit van zijn mensen. Durang: “We willen met onze klanten en techniekers langetermijnrelaties aangaan. Kwaliteit is dan de hoeksteen. Kandidaat-techniekers worden eerst zeer grondig gescreend. Zodat we kunnen zien of ze de kwaliteit kunnen leveren die we verwachten, maar ook om hun technische skills in kaart te brengen, zodat we de best mogelijke match kunnen maken. Zowel voor de klant als de medewerker.” 

Verder zorgt B&A Technics voor opleidingen. Elke medewerker is of wordt VCA-gecertificeerd. Daarnaast kijken ze voor opleidingen om te leren werken met hoogtewerkers, heftrucks… “Maar het meeste leren ze op het terrein. Daar komen ze in aanraking met de nieuwste technieken. We zetten ook vaak junior- en seniorprofielen samen in, zodat ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.”

Warme, familiale omgeving

Niet alleen de klant is koning, ook de eigen techniekers worden in de watten gelegd. 

“We zijn en blijven een familiebedrijf. Een warme omgeving creëren, waarin iedereen een luisterend oor vindt, als ze met problemen zitten, dat vinden we belangrijk. Onze medewerkers moeten zich goed voelen. Daarom krijgen ze ook de beste materialen mee: gereedschappen, werkkledij… Want dat vertaalt zich weer in de kwaliteit van het werk dat ze leveren”, besluit Durang.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details