NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Compacte borstelloze motoren voor veeleisende automatiseringstoepassingen
De nieuwe Powerlink interface van Ever Elettronica.

Compacte borstelloze motoren voor veeleisende automatiseringstoepassingen

Rotero biedt verschillende oplossingen op het gebied van aandrijvingen en besturingen. Nieuw in het assortiment is onder meer de uitbreiding van de IR9 serie frameloze motoren van PMW Dynamics. 

Het Britse PMW Dynamics ontwerpt en produceert compacte elektromotoren en motorreductoren die complete oplossingen bieden voor motion control toepassingen. Het portfolio richt zich op specials, platte motoren met of zonder borstels, en ‘inwheel’ motoren. 

IR9 serie

De IR9 serie valt onder het gamma ‘compacte borstelloze motoren’ en is onder meer geschikt voor veeleisende automatiseringstoepassingen in de landbouw en andere industrieën. Hiervoor zijn ze te combineren met een spelingsarme tandwielkast, inclusief motorrem en positiesensor. Deze tandwielkast is onderhoudsvrij door de levenslange afdichting. Ideaal voor aandrijf- en besturingsvraagstukken. Nieuw is het feit dat de oorspronkelijk langste uitvoering van 130 mm nu is aangevuld met een uitvoering met een lengte van 152 mm. Dit bij een diameter van 120 mm. Hiermee zijn de IR9 motoren nog breder toepasbaar.

Technische specificaties

De complete actuatoroplossing biedt als wielaandrijving een vermogen tot 1 kW, een koppel van 50 – 200 Nm en toerentallen van 25 – 200 min-1. Verder beschikt hij over een hoge beschermingsklasse (IP) voor een veilig gebruik in buitenomstandigheden en een lange levensduur, die oploopt tot 15.000 bedrijfsuren. 

Specials

Een belangrijke sterkte van PMW Dynamics zijn de mogelijkheden om standaardoplossingen volledig af te stemmen op klantspecifieke eisen en wensen. Hiervoor beschikt de fabrikant over speciale productietechnieken om aanpassingen te maken en heeft hij bovendien de beschikking over een groot aantal verschillende magneten waarmee de eigenschappen van de actuator nauwkeurig zijn af te stemmen op de specifieke toepassing. Onder meer met betrekking tot motoroptimalisatie ten aanzien van snelheid, spanning, koppel, efficiëntie, cogging-koppel en thermische prestaties.

Meer toepassingsgebieden

Naast landbouwtoepassingen zijn de IR-motoren ook geschikt voor toepassingen in de ruimtevaart, bij defensie, in robots en voor fabrieks- en magazijnautomatisering.

Powerlink interface

Om stappen- en borstelloze motoren probleemloos te kunnen aansturen, vertegenwoordigt Rotero onder meer de producten van het Italiaanse Ever Elettronica, dat net een nieuwe Powerlink interface heeft gelanceerd. Het R&D-team van Ever Elettronica bestudeert voortdurend nieuwe oplossingen om zich aan te passen aan specifieke eisen van klanten, en vernieuwt continu het assortiment: nu met onder meer een nieuwe lijn van aandrijvingen, uitgerust met Powerlink interface.

Betrouwbare communicatie

Powerlink is een communicatieprotocol, gebaseerd op standaard Ethernet, dat betrouwbare communicatie garandeert: het is daarom geschikt voor industriële automatisering en procesbesturing. De mogelijkheid om zowel tijdkritische als niet-tijdkritische processen met dezelfde bus te bedienen heeft het wijdverbreide gebruik ervan aangemoedigd – met name in toepassingen met een aanzienlijk bewegingsgedeelte, zoals robotica.

Kenmerken

Een van de belangrijkste kenmerken van de Powerlink veldbus is dat die de vrijheid geeft om de netwerktopologie te kiezen die het meest geschikt is voor de toepassing. Daarnaast is er een cyclische en isochrone gegevensuitwisseling: de Managing Node stuurt tijdens de cyclus verzoeken naar alle nodes, volgens een vooraf bepaalde volgorde, terwijl hij wacht op het antwoord van elke node. De updatetijd van het netwerk en het apparaat is bovendien constant en er is een dynamische mapping van procesgegevens.

Probleemloos loskoppelen 

De Powerlink fieldbus biedt ook het voordeel dat, als één node (of meer dan één) wordt losgekoppeld, de netwerkfunctionaliteit niet in gevaar  komt, aangezien de andere blijven functioneren. Dit betekent bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een deel van de robotlijn los te koppelen voor onderhoud en weer aan te sluiten zonder de andere aangesloten machines te ‘storen’. De Powerlink- fieldbusaandrijving van Ever Elettronica – voor stappen- en borstelloze motoren – is sinds begin 2023 verkrijgbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.