Compacte oplossing voor functionele veiligheid tot SIL3/PLe - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Compacte oplossing voor functionele veiligheid tot SIL3/PLe

Compacte oplossing voor functionele veiligheid tot SIL3/PLe

De thema‘s SIL (Safety Integrity Level) en PL (Performance Level) worden in de procesindustrie en in de machine- en installatiebouw steeds belangrijker. Ze worden gebruikt om besturingssystemen en elektrische en elektronische systemen te beoordelen op vlak van veiligheid en betrouwbaarheid. JUMO Safety Performance is een nieuwe productlijn die voldoet aan de SIL- en PL-normeringen.

JUMO heeft zijn kennis en kunde omtrent veiligheid samengebracht in zijn nieuwste productlijn: JUMO Safety Performance. Naast het eigen logo zijn alle producten uit dit gamma herkenbaar aan de signaalkleur geel. Ieder product met dit kenmerk is bruikbaar voor veiligheidstoepassingen. Daaronder vallen componenten die SIL- en PL-gecertificeerd zijn en alle passieve elementen die geschikt zijn voor SIL- en PL-meetkringen. Het hart van JUMO Safety Performance is de compacte éénkanaalsveiligheidsbesturing met verkiesbare redundante ingangssignalen voor de meetgrootheid temperatuur. Met de JUMO safetyM veiligheidstemperatuurbegrenzer/-bewaker, voorzien van drie verschillende functie-uitgangen, is een compacte éénkanaals-veilig-heidsbesturing eenvoudig te realiseren. Een dergelijke oplossing is bijzonder geschikt voor kleinere toepassingen zoals in speciale machines of losse applicaties met lage signaaldichtheid.

Flexibel en eenvoudig in gebruik
Verschillende temperatuursensoren kunnen zonder meetomvormer direct op de JUMO safetyM worden aangesloten. Compacte oplossingen voor de meetgrootheden druk, niveau en flow kunnen al naar gelang sensoren en bedienkracht ook tot SIL 3 en PLe ontworpen worden. Het JUMO Safety Performance team ondersteunt de gebruiker bij de berekening voor het naleven van de voorgeschreven richtlijnen. De JUMO safetyM STB/STW Ex is bovendien geschikt voor ATEX-/ IECEx-/ EAC-toepassingen en voldoet aan de drukapparaten- en machinerichtlijn. Deze oplossing kan met nagenoeg alle temperatuursensoren van JUMO gerealiseerd worden. Aangezien geen dure besturing wordt ingezet, is voor de ingebruikname geen programmeerkennis vereist. De voordelen voor de gebruiker liggen voor de hand. Het is niet nodig gecompliceerde berekeningen door te voeren waardoor dure engineeringskosten en documentatiekosten vermeden worden. Daarnaast heeft JUMO verschillende hoogwaardige meetomvormers zoals de JUMO dTRANS p20 en de magnetisch-inductieve flowsensoren uit de JUMO flowTRANS MAG serie. Andere JUMO producten die vanaf heden in signaal-gele JSP uitvoering geleverd kunnen worden, zijn de multifunctionele vierdraadsmeetomvormer JUMO dTRANS T06, de tweekanaalsmeetomvormer JUMO dTRANS T07, een Ex-i voedings- en ingangsscheidingsversterker evenals de explosieveilige opbouwthermostaat JUMO exTHERM-AT. De JUMO Safety Performance componenten zijn geschikt voor talrijke toepassingen voor pijpspoorverwarming in de petrochemie, brandersturingen voor industriële ovens, stoomketelbouw en nog veel meer. 

Safety Performance

De producten uit de JUMO Safety Performance reeks zijn SIL- en PL-gecertificeerd en daardoor geschikt voor veiligheidstoepassingen.


JUMO is een van de leidinggevende producenten op het gebied van de industriële sensor- en automatiseringstechniek. Het innovatief gamma van het bedrijf omvat de gehele meetketen vanaf de sensor tot de automatiseringsoplossing voor temperatuur, druk, vloeistofanalyse, debiet, niveau en vochtigheid. De producten worden intern ontwikkeld in het moederhuis in Fulda, waar ze ook klantspecifieke oplossingen produceren. Zo heeft JUMO zich de laatste jaren verder ontwikkeld als betrouwbare en solide partner, die verantwoordelijkheid overneemt en globale oplossingen aan zijn klanten aanbiedt. Altijd met het doel om hun klanten in de hele wereld de optimale oplossing te bieden voor procesveiligheid, energiebesparing en kostenoptimalisering.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.