NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Complete ‘Power Train’ op Indumation
WEG kan in Europa steeds sneller lokaal produceren en leveren.

Complete ‘Power Train’ op Indumation

WEG Benelux, een prominente speler in de industriële automatisering, heeft een significante ontwikkeling doorgemaakt met de introductie van zijn WG20-reeks van tandwielmotoren. Deze innovatieve reeks vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in geavanceerde aandrijftechnologie, waarbij hoge prestaties worden gecombineerd met een compact ontwerp. Ook de acquisitie van Regal Rexnord – afdeling industriële elektrische motoren en generatoren – is spraakmakend …

De WG20 serie, volledig intern ontwikkeld bij WEG, bestaat uit helicale tandwielunits, parallelle as- en kegeltandwielunits, met koppels variërend van 50 tot 18.000 Nm. Deze reeks biedt aanzienlijke voordelen, zoals lagere levenscycluskosten, hogere systeembeschikbaarheid, en een langere levensduur. Deze motoren zijn standaard beschikbaar in energie-efficiëntieklasse IE3. Ook IE4 is mogelijk (op aanvraag). Bovendien hebben ze industriestandaard montageafmetingen en internationale certificeringen, wat ze wereldwijd inzetbaar en eenvoudig in te passen maakt.

Bijzonder aan de WG20-serie is dat de montageafmetingen overeenkomen met gangbare aandrijvingen, wat zorgt voor gemakkelijke uitwisselbaarheid.

Veelzijdige WG20 Serie: van XS- tot L-modellen

Werner Lievens, managing director WEG Benelux: “Bijzonder aan de WG20 serie is dat de montageafmetingen overeenkomen met gangbare aandrijvingen, wat zorgt voor gemakkelijke uitwisselbaarheid. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor nieuwe toepassingen, maar ook voor eenvoudige integratie in bestaande systemen, zowel voor vervanging als voor optimalisatiedoeleinden. De eerste fase van assemblage in België omvat de XS-S-M-modellen, met een capaciteit tot 1.500 Nm, terwijl een uitbreiding gepland staat voor 2025, waarbij modellen tot 18.000 Nm beschikbaar zullen zijn.”

Door de stevige knowhow van het team in het Benelux-hoofdkantoor in Nijvel kan alles aangeboden worden van a tot z, inclusief modificeren met opties.

Waar service en snelheid samenkomen

De benadering van de mensen van WEG Benelux kenmerkt zich door een sterke focus op de klant: ze staan dicht bij hun klanten, spreken hun taal, en zijn in staat om snelle en flexibele leveringen te realiseren. Dit wordt ondersteund door een uitgebreid serviceaanbod. 

Werner Lievens: “Daarvoor beschikken we over een motorworkshop met een spuitcabine én een ‘clean room’ voor drives en panels. Waardoor we nu in ons Benelux-hoofdkantoor in Nijvel alles kunnen aanbieden, van a tot z, inclusief modificeren met opties. Op de beurs Indumation in Kortrijk zullen we die volledige ‘power train’ – motor, motorreductor, frequentieregelaar + motion fleet manager (scan & software) – aan het publiek voorstellen.”

Werner Lievens: “Op de beurs Indumation in Kortrijk zullen we de volledige ‘power train’ – motor, motorreductor, frequentieregelaar + motion fleet manager (scan & software) – aan het publiek voorstellen”.

Lokale productiecapaciteit verhogen

WEG heeft in 2023 ook een belangrijke stap gezet in zijn wereldwijde expansie en productdiversificatie. Het bedrijf heeft de industriële
elektrische motoren en generatoren van Regal Rexnord overgenomen. Deze overname is een strategische zet van WEG om zijn positie in de markt van industriële elektrische motoren en generatoren te versterken. De acquisitie omvat de Marathon-, Cemp- en Rotor-merken binnen het operationele segment van Regal Rexnord’s Industrial Systems. Deze merken zijn erkend voor hun kwaliteit en innovatie in de sector. De deal omvat ook ongeveer 2.800 medewerkers die werken in tien fabrieken in zeven landen (Verenigde Staten, Mexico, China, India, Italië, Nederland en Canada), en commerciële dochterondernemingen in elf landen.  Zo komt WEG ondertussen op een wereldwijd personeelsbestand van om en bij de 42.000 werknemers. “Die acquisitie is ook belangrijk voor WEG Benelux”, aldus Werner  Lievens. “Rotor, bijvoorbeeld, heeft een fabriek in Nederland, en Cemp in Italië, waardoor we in Europa steeds sneller lokaal kunnen produceren en leveren. Daarmee spelen we bovendien netjes in op het ESG (Environment, Social & Governance)-verhaal. Want ook het lokaal produceren van onder andere motoren, frequentieregelaars en motorreductoren wint steeds meer aan impact, en die extra fabrieken ‘in de buurt’ zijn daarom meer dan welkom!” 

WEG BENELUX – Stand 119

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.