NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Drie kleine lineaire assen voor handmatige afstelling
De spindelaangedreven lineaire as RK LightUnit is ontwikkeld voor eenvoudige handmatige aanpassing. Ze heeft een aluminium spindel en kunststof glijlagers.

Drie kleine lineaire assen voor handmatige afstelling

Of het nu gaat om geleiden, afstellen, positioneren of gelijkmatig bewegen, de vereisten voor lineaire bewegingen zijn net zo gevarieerd als de mogelijke oplossingen. Het uitgebreide gamma van specialist RK Rose+Krieger, onderdeel van Phoenix Mecano, omvat ook drie kleine lineaire eenheden speciaal voor nauwkeurige handmatige aanpassing.

Handmatige of aangedreven assen met enkele of dubbele buis, profielassen, oplossingen met rollen- of kogelomloopgeleiding, gecombineerd met tandriem- of spindelaandrijving – het productportfolio van RK Rose+Krieger heeft voor bijna elke toepassing de juiste lineaire oplossing. Met de kleine spindelaangedreven en manueel verstelbare lineaire assen type RK Compact, RK LightUnit en PLM biedt de specialist ook specifieke producten voor gebruik bij lage koppels en lichte gewichten.

Lichte lineaire as met één buis

De spindelaangedreven lineaire as RK LightUnit is ontwikkeld voor eenvoudige handmatige aanpassing. Ze heeft een aluminium spindel en kunststof glijlagers. Deze zorgen voor een lichtgewicht ontwerp, zodat de lineaire as zonder grote inspanningen verplaatst kan worden. Een elastische kunststof afdichtlip beschermt de spindel. Deze lineaire as met één buis is verkrijgbaar in maat 30 voor een maximale slag van 920 mm.

De RK Compact is uit voorraad leverbaar in maat 30 met standaard slagen van 10, 20, 30 en 50 mm. Ook andere versies zijn op aanvraag leverbaar.

Vlakke lineaire assen met korte slag

De RK Compact is een vlakke lineaire as met korte slag voor het af en toe aanpassen van lage belastingen met korte slagen. Ze heeft een ideale verhouding wat betreft koppelopname en inbouwmaten en is door de compacte afmetingen bijzonder geschikt voor kleine inbouwruimtes. De RK Compact is uit voorraad leverbaar in maat 30 met standaard slagen van 10, 20, 30 en 50 mm. De standaard slagen voor de maten 50, 80 en 120 zijn 25, 50, 75 en 100 mm. Alle producten met deze slagen zijn binnen 48 uur klaar voor levering. Verder zijn ook grotere slagen tot 130 mm (maat 30) of 400 mm (alle andere maten) leverbaar en kan de as optioneel ook als pure schuifgeleider zonder spindelaandrijving besteld worden.

Profielassen voor lichte lasten

De lineaire as type PLM in de maten 20 en 40×20 is beschikbaar voor aangepaste slagen tot 855 mm. De maximale slagen zijn aanzienlijk langer dan die van de RK Compact. Het speciale kenmerk van deze kleine lineaire oplossing is de stalen stripafdekking op de aandrijfas om deze tegen vuil te beschermen. Ook dit type lineaire as is verkrijgbaar als pure schuifgeleider zonder spindelaandrijving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.