NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Een flexibel visualiseringshulpmiddel, verpakt in één camera
VOS 2D-vision sensors zijn geschikt voor tal van automatiseringstoepassingen

Een flexibel visualiseringshulpmiddel, verpakt in één camera

Industriële toepassingen vereisen maximale flexibiliteit en tegelijkertijd minimale foutgevoeligheid. Of het nu gaat om machine- en fabrieksengineering, transporttechniek of de verpakkingsindustrie, de industrie vraagt om snelle en betrouwbare meetresultaten voor een accurate kwaliteitscontrole. Pepperl+Fuchs biedt hierop een antwoord met de universeel inzetbare VOS 2D-vision sensoren.

Het beeldsensorportfolio van Pepperl+Fuchs, specialist in sensortechnologie, biedt op maat gemaakte oplossingen met standaardverbindingen, bestaande uit sensoren, verlichting en lenzen. Combinaties zijn mogelijk om aan de uitdagingen van een uitgebreide waaier van toepassingen te voldoen.

Flexibiliteit 

Verschillende tools van de 2D-vision sensors zijn te combineren of configureren in één oplossing. De VOS-serie biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende taken in te stellen in de camera. Hij kan ze daarna eenvoudig verwisselen, kopiëren of overzetten van de ene naar de andere camera. Eén sensor kan dus worden ingezet voor verschillende toepassingen binnen de productieomgeving.

Pepperl+Fuchs biedt drie verschillende behuizingsontwerpen in haar VOS-serie om aan de uitdagingen van verschillende toepassingen te voldoen: de VOS1000, de VOS2000 en de VOS5000.

Gebruiksgemak

Door metingen vooraf, rechtstreeks op de sensor of in de camera te verwerken, zorgt de VOS steeds voor gebruiksgemak, zelfs in complexe toepassingen. De camera’s beschikken over een geïntegreerde evaluatiefunctionaliteit zodat, in tegenstelling tot traditionele visualiseringssystemen op basis van pc’s, geen verdere goedkeuring op externe computersystemen is vereist voor gegevensverwerking. De grafische gebruikersinterface zorgt voor een eenvoudige ingebruikname en configuratie van de sensoren. 

Diagnosestelling en optimalisering

Naast het configuratiescherm is ook een toepassingsscherm op afstand mogelijk. Het laat toe meetwaarden naast beelden weer te geven. Proces- en storingsbeelden kunnen tijdelijk in de camera worden opgeslagen of automatisch overgedragen, wat een diagnosestelling en optimalisering vanop afstand bevordert.

Bij het automatisch etiketteren, vullen en afsluiten van flessen komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat etiketten niet goed worden bevestigd of dat doppen niet correct worden vastgemaakt. In deze toepassing wordt een beroep gedaan op vision sensors. Met behulp van beeldverwerkingsapparatuur controleert de sensor de positie van het etiket in de afbeelding en de montage van de dop in één enkele processtap. 

Global Shutter

VOS biedt gebruikers een Global Shutter beeldsensor met geïntegreerde optica, verlichting en elektronische verwerkingscapaciteit, een combinatie die alle vereiste componenten van een visualiseringssysteem in één behuizing verenigt. De camerasensoren zijn hierdoor geschikt voor toepassingen op het gebied van positionering en begeleiding, detectie en uitlijning, en voor optische meettaken of identificatie- en tekstherkenningstaken (OCR).

VOS1000 2D-vision sensor.

Configuratie

Gebruikers kunnen de vision sensors samenstellen op basis van specifieke toepassingsvereisten, zoals het gezichtsveld of de meettaak. De sensors kunnen individueel worden geconfigureerd voor de toepassing met behulp van de licentievrije software die deel uitmaakt van het pakket. Alle sensoren beschikken over standaardverbindingen voor een eventuele uitbreiding met externe componenten. Denk bijvoorbeeld aan aparte verlichting, lenzen (C-bevestiging) met verschillende brandpuntafstanden of waterdichte lenskappen met IP67-beschermingsgraad. Pepperl+Fuchs biedt drie verschillende behuizingsontwerpen in haar VOS-serie om aan de uitdagingen van verschillende toepassingen te voldoen: de VOS1000, de VOS2000 en de VOS5000.

Invallend licht

Naast een ingebouwde verlichting, beschikken de VOS1000 en VOS2000 vision sensors over een mechanisch instelbare focus, die meetafstanden van 0 tot 1000 mm bestrijkt. De compacte camera’s beheersen alle standaardtoepassingen wat invallend licht betreft. De VOS2000 en VOS5000 sensormodellen met C-bevestiging zijn geschikt voor meettaken met moeilijkere verlichtingsscenario’s ten gevolge van hun externe verlichting, en voor toepassingen met langere meetafstanden die meer licht vereisen. Het meetbereik van de modellen met C-bevestiging kan met behulp van verwisselbare lenzen worden aangepast aan de gekozen meetafstand. ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.