NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Fabrikant van golfkartonverpakkingen investeert in geautomatiseerd productieproces
Corpack is een producent van golfkartonverpakkingen, al dan niet bedrukt.

Fabrikant van golfkartonverpakkingen investeert in geautomatiseerd productieproces

Bij Corpack, producent van golfkantonverpakkingen, wordt continu geïnvesteerd in systemen en machines om de klanten de beste kwaliteit en service te garanderen. Daarom kregen de specialisten van Jorosoft de opdracht om een oplossing te ontwikkelen waardoor zij hun productieproces verder konden automatiseren en de productielijn quasi onbemand alle bestelling kon verwerken vanaf grondstof tot afgewerkt product, verpakt en klaar voor verzending.

Deze firma investeert continu in het machinepark. Recent werden onder meer een Bobstvlakstans en een Bobst-verlijmingsmachine aangekocht.

De klanten van Corpack (Beveren-Waas) zijn KMO’s op zoek naar transportverpakkingen, al dan niet bedrukt: gewone Amerikaanse dozen in alle golfdiktes, uitvoeringen en kleuren, UN-gekeurde dozen, heavy-duty-verpakkingen, gecoate dozen, offset bedrukkingen, vakverdelingen, gerilde platen, stanswerk, automatische bodems, …. Deze firma investeert continu in het machinepark. Enkele van de laatste aankopen zijn een eigen inktmenginstallatie, een cad/cam-systeem, een Bobstvlakstans en een Bobst-verlijmingsmachine.

“De directie van deze fabrikant zet al jaren in op automatisering. Zo zorgt een rollenbaan voor een vlot intern transport tussen de verschillende fasen van het productieproces, vanaf de aanlevering van de grondstoffen tot de verzending van afgewerkte producten,” vertelt Geert Haeghebaert, zaakvoerder van Jorosoft. “Alleen moesten er binnen dit traject nog teveel manuele handelingen uitgevoerd worden, waardoor de voordelen van het automatiseren deels verloren gingen. Ze kwamen bij ons aankloppen op zoek naar een oplossing om hun productieproces verder te optimaliseren.”

Jorosoft werd ingeschakeld om de processen te optimaliseren. Zij ontwikkelden een oplossing, waarbij RFID een belangrijke rol speelt.

Glenn Roels, project manager en medebestuurder van Jorosoft licht toe: “We ontwikkelden een oplossing, waarbij RFID een belangrijke rol speelt. De kartonnen platen komt de productie binnen en worden gescand, waarna ze via de rollenbaan naar de juiste productielijn getransporteerd worden. Sensoren lezen het gebruik van de grondstoffen uit, zodat het exacte verbruik per machine gekend is. Een robot laadt de afgewerkte pallets. Dankzij een RFID-lezer weet het systeem perfect welke pallet bij welke machine hoort. In een volgende fase wordt deze pallet verpakt en van etiketten voorzien. De RFID-technologie zorgt er ook op dat punt voor dat het systeem weet wat er op de palletkaart geprint moet worden, waarna de labels automatisch afgedrukt worden. De pallet bereikt tot slot het assembly point, waarna de operator van de heftruck automatisch een melding krijgt. Dankzij de informatie op de display kan hij de pallet picken en die naar de correcte plaats voor verzending brengen. Ook het afdrukken van vrachtbrieven en CMR-documenten gebeurt automatisch.”

Een rollenbaan zorgt voor een vlot intern transport tussen de verschillende fasen van het productieproces.

Bij Corpack worden per uur zowat 150 pallets verwerkt. Vandaag wordt het hele traject gestuurd op basis van real-time input vanuit de productie, waardoor de doorlooptijd gevoelig verkort wordt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.