FAULHABER breidt de compatibiliteit van de IE3-encoder uit naar grote stappenmotoren met schijfmagneet - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
FAULHABER breidt de compatibiliteit van de IE3-encoder uit naar grote stappenmotoren met schijfmagneet

FAULHABER breidt de compatibiliteit van de IE3-encoder uit naar grote stappenmotoren met schijfmagneet

Hoge resolutie gaat samen met overweldigende versnelling!

Grote stappenmotoren met schijfmagneettechnologie leveren een extreem hoge dynamiek, vaak ook dankzij de closed loop (gesloten lusregeling) voor maximale prestaties en beperkt vermogensverlies in de motor. De IE3-encoder is een hoogwaardige magnetische 3-kanaals encoder die kan worden gecombineerd met een breed scala aan FAULHABER-producten vanaf Ø 22 mm. Vanaf nu is deze encoder ook beschikbaar voor de stappenmotor modelseries DM40110R, DM52100N en DM52100R.

Met een extra lengte van zo’n 13 mm biedt deze nieuwe combinatie een bijzonder hoge positioneringsresolutie van wel 1024 impulsen per omwenteling, samen met krachtige versnellingsmogelijkheden in een korte en lichte behuizing. De encoder wordt aangesloten met een bandkabel; er zijn verschillende connector typen beschibaar.

Typische toepassingen voor deze combinaties zijn bijvoorbeeld in de textielindustrie en halfgeleiderindustrie, maar ook voor medische apparatuur.

De voordelen op een rij:

• Ideaal voor bedrijf in boost-modus met bijzonder nauwkeurige positionering
• Programmeerbaar met een resolutie van 32 tot 1024 impulsen per omwenteling
• Compact en licht, in een stevige behuizing

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.