NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Functioneel veilige absolute roterende encoders, ook voor agressieve omgevingen
Met de toevoeging van de certificatie voor Ethernet Powerlink en CAN openSAFETY werd het speelveld voor deze veilige, compacte encoders recent nog verder verbreed.

Functioneel veilige absolute roterende encoders, ook voor agressieve omgevingen

Wanneer precieze, betrouwbare en kostenefficiënte roterende encoders, lineaire encoders en compacte aandrijvingen nodig zijn in de automatiseringstechnologie, kunt u niet om TR-Electronic heen. Ook wanneer het moeilijk wordt. Als er encoders nodig zijn in agressieve omgevingen die tegelijk aan functionele veiligheidseisen moeten voldoen, dan heeft TR Electronic met de CD_582_SIL encoders in een behuizing van hoogwaardig rvs een oplossing in huis die aan beide uitdagingen tegemoetkomt. Op Indumation stelt het team van TR Electronic deze graag aan u voor, op stand 142.

De compacte functioneel veilige roterende encoders uit de serie CD_582, met een interne tweekanaal-structuur, genereren direct een absoluut positiesignaal dat rechtstreeks kan worden gebruikt in toepassingen die moeten voldoen aan Safety Integrity Level 2 of 3, of Performance Level d of e. Deze serie van functioneel veilige encoders van TR Electronic heeft sinds haar introductie in ijltempo de markt veroverd. Dat succes is onder meer te danken aan de aanwezigheid van de PROFINET/PROFIsafe, en Ethernet/IP met CIP Safety interfaces en protocollen. Met de toevoeging van de certificatie voor Ethernet Powerlink en CAN openSAFETY werd het speelveld voor deze veilige, compacte encoders recent nog verder verbreed. De keuze voor TR-Electronic, die als enige deze waaier aan varianten biedt, wordt daarmee een no-brainer: zelfde installatieruimte, aanzienlijk meer veiligheid. 

Uitvoering in rvs voor agressieve omgevingen

Met zijn meer dan veertig jaar ervaring combineert TR Electronic dit nu met een behuizing van hoogwaardig rvs 1.4404, AISI 316L. Dit betekent dat niets het gebruik van deze functioneel veilige encoders in agressieve omgevingen nog in de weg staat. Het oppervlak van de encoder is glad doordat statusinformatie en resetfuncties in de software zijn geïntegreerd en de gegevens op het typeplaatje permanent in het rvs oppervlak zijn gelaserd. Het uniforme aansluitpatroon van de connectoren op de van de as afgekeerde zijde en een vereenvoudigde flens/as-geometrie minimaliseren bovendien het contactoppervlak voor vloeistoffen en stof. De encoder is verkrijgbaar met een beschermingswaarde tot IP 67, waardoor de encoder ook kan worden afgespoeld.

Als er encoders nodig zijn in agressieve omgevingen die tegelijk aan functionele veiligheidseisen moeten voldoen, dan heeft TR Electronic met de CD_582_SIL encoders in een behuizing van hoogwaardig rvs een oplossing in huis die aan beide uitdagingen tegemoetkomt.

Externe geometrie blijft dezelfde

De externe geometrie, die uiteindelijk de benodigde inbouwruimte bepaalt, verandert nauwelijks – waar de reguliere CD_582 past, kan de CD_582 ook in de rvs behuizing worden toegepast. Door de gestandaardiseerde connectoren heeft de gebruiker toegang tot een breed scala aan prefabkabels. Zo heeft TR Electronic ook speciale oplossingen voor bijzondere omgevingen. Gedetailleerde technische gegevens, instructies en de veiligheidsgerelateerde karakteristieke waarden voor directe import in commercieel verkrijgbare plannings- en ontwerptools zijn te vinden op de TR Electronic homepagina. Als speciale service kunnen de EPLAN macro’s voor alle versies uit de 582 reeks encoders ook direct vanaf de homepagina worden geladen.

De troeven van de CD_582M in een notendop

  • veilige absolute roterende encoder compatibel met de 58 industriestandaard
  • rvs 1.4404, AISI 316L
  • volle as, 10 mm met spie
  • standaardflens
  • beschikbaar in PROFINET / PROFIsafe, Ethernet/IP CIPsafety, Powerlink openSAFETY en CANopen Safety
  • IP afdichting tot IP67 mogelijk
  • roterende encoder met minimaal aanvalsoppervlak voor agressieve media

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.