Gericht op ‘geel’ - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Gericht op ‘geel’

Gericht op ‘geel’

De veiligheidsexpert Leuze, als ontwikkelaar en aanbieder van veiligheidssensoren, veiligheidsoplossingen en veiligheidsdiensten voor de gehele levenscyclus van een machine, spitst nu de veiligheidscompetentie van het bedrijf in haar bedrijfsactiviteiten verder toe met een specifieke divisie. Leuze benadrukt dit in het publieke imago met het motto ‘Veiligheid bij Leuze’.

Leuze is gericht op een proactief differentiatie- en focusbeleid. Het doel is om het succes van hun klanten te verzekeren in een industrie die voortdurend in ontwikkeling is. Dit betekent: de Sensor People concentreren zich op die focussectoren waarin zij in de loop der jaren een uitgebreide, specifieke toepassingskennis hebben verworven. “Wanneer deze technologische competenties gericht worden toegepast op de relevante industriesegmenten, resulteert dit in specifieke toepassingen”, legt Rob Vrijburg general manager België uit. “Een daarvan is het gebied van de veiligheid, dat voor ons steeds meer in het middelpunt van de belangstelling staat”, voegt hij eraan toe.

Oplossingen die gepatenteerd en compleet geleverd kunnen worden.

Van sensorfabrikant tot veiligheidskundige allrounder

 Leuze overtuigde vanaf het begin als voorloper op het gebied van veiligheid op het werk door trendsettende uitvindingen, zoals de ontwikkeling van de allereerste veiligheidssensor. Na een strikte start als fabrikant en ontwikkelaar van veiligheidssensoren heeft Leuze zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Vandaag de dag omvat het productassortiment van de veiligheidsexpert onder andere veiligheidssensoren, veiligheidsdiensten en veiligheidsoplossingen. Deze knowhow is gebundeld in de nieuw gecreëerde afdeling Safety. Zo is Leuze voor zijn klanten een betrouwbare partner voor efficiënte veiligheidssensoroplossingen voor de gehele levenscyclus van hun machines en installaties.

Veiligheidsoplossingen van Leuze

In de loop van enkele decennia hebben de Sensor People een uitgebreide veiligheidsexpertise verworven en beschikken ze vandaag over een diepgaande kennis van de normen en een grote praktijkervaring in het gebruik van veiligheidsgerelateerde toepassingen. Beide vormen de basis van de Leuze veiligheidsoplossingen. De kern van elke veiligheidsoplossing wordt gevormd door de door Leuze gekwalificeerde veiligheidsconcepten. De professionele Leuze veiligheidsadviseurs beoordelen de eisen voor elke afzonderlijke veiligheidsoplossing en stemmen deze af op de betreffende systeemindeling. De Sensor People begeleiden de projecten tot en met de goedkeuring van de veiligheidsoplossing ter plaatse.

‘Safety at Leuze’

De beslissing om meer aandacht te besteden aan de veiligheid wordt onderstreept door een nieuw motto, ‘Safety at Leuze’. Het nieuwe veiligheidsmotto staat voor een optimaal afgestemd productportfolio, uitgebreide ervaring in veiligheidsadvies, in de engineering en het ontwerp van veiligheidsoplossingen en het brede scala aan veiligheidsdiensten. Dit alles voor verschillende aspecten van verschillende soorten machines en systemen. 

Safety Expert

Met nieuwgierigheid en doorzettingsvermogen zorgen de Sensor People van Leuze al meer dan 50 jaar voor innovaties en technologische mijlpalen in de industriële automatisering. Hun drive is het succes van hun klanten. Gisteren. Vandaag. Morgen. Tot het hightech portfolio van dit toonaangevende technologiebedrijf behoort een veelvoud van verschillende sensoren voor de automatiseringstechniek. Bijvoorbeeld schakelende en metende sensoren, identificatiesystemen, oplossingen voor datatransmissie en beeldverwerking. Een ander focuspunt van Leuze als Safety Expert ligt bij componenten, diensten en oplossingen voor arbeidsveiligheid. Leuze concentreert zich op zijn focusindustriën, waar de Sensor People diepgaande specifieke applicatie knowhow en vele jaren ervaring hebben. Hiertoe behoren de gebieden intralogistiek en verpakkingsindustrie, gereedschapsmachines, de automobielindustrie, evenals laboratoriumautomatisering. Leuze is in 1963 opgericht in de hoofdvestiging in Owen/Teck, Zuid-Duitsland. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 1.200 Sensor People, die met vastbeslotenheid en passie voor vooruitgang en veranderingen zorgen dat hun klanten binnen een continu veranderende industrie altijd succesvol zijn. Binnen de technische competentiecentra of binnen een van de 21 dochtervestigingen, ondersteunt door meer dan veertig internationale distributeurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.