NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
GIEC viert 20 jaar elektrotechniek en automatisering

GIEC viert 20 jaar elektrotechniek en automatisering

Werken vanuit het hart maakt het verschil

GIEC N.V., partner voor elektrische werken en projecten in de industrie en gebouwentechnologie, bestaat 20 jaar. Een bijzondere prestatie in deze concurrentiële sector. Het succesrecept? “We gaan bewust op zoek naar menselijke contacten in een technische wereld.”

Lokeren, 2004. Drie collega’s zetten vanuit een gedeelde passie voor elektrotechniek de stap naar het
ondernemerschap. Ze bouwen een woonruimte om tot burelen en met zo’n 250 m² atelierruimte vindt
GIEC zijn eerste thuis in industriezone Rozen. Wie had toen kunnen denken dat deze locatie al snel uit zijn
voegen zou barsten?

Groeien op alle vlakken

Al na een jaar telt GIEC 20 medewerkers en vier jaar later dringt een verhuis zich op. Het nieuwe gebouw in industriezone E17 in Lokeren creëert letterlijk en figuurlijk ruimte voor nieuwe kansen. GIEC zag niet alleen een verdere uitbreiding van zijn personeelsbestand, maar ook een snelle uitbreiding naar nieuwe sectoren en een groeiend klantenbestand. Waar GIEC bij de opstart een sterke verankering kende in de metaalindustrie, vinden we vandaag realisaties terug in alle industriële branches, zowel in binnen- als buitenland. Ondertussen beschikt GIEC naast een installatieteam ook over een eigen bordenbouw- en engineeringafdeling. Het grote voordeel? Een constante kwaliteit en hoge flexibiliteit.

Elkaar versterken door samen te werken

Naast het uitbouwen van zijn eigen techniciteit, gelooft GIEC in de sterkte van samenwerken. De afgelopen jaren zorgden verschillende partnerships dan ook voor een verdere uitbreiding van kwaliteit, kennis en professionaliteit. Denk maar aan de samenwerkingen met GIEC Nederland (het vroegere Industriële Elektrotechniek Terneuzen of I.E.T.) of de overname van de activiteiten en het personeelsbestand van Van Hulle Elektrotechniek in 2022. Sinds 2019 maakt GIEC ook deel uit van een technische holding. De combinatie van verschillende complementaire specialiteiten binnen één bedrijvengroep maken van GIEC een betrouwbare partner voor elektrotechnische totaalprojecten van A tot Z.

Persoonlijk contact met focus op veiligheid en kwaliteit

Die betrouwbaarheid vinden we ook terug in de open veiligheidscultuur van het bedrijf. Al van bij de start
borgt een VCA-certificaat het veiligheidsbeleid van GIEC. In 2019 evolueerde dit naar de hoogst
mogelijke veiligheidserkenning: VCA Petrochemie
.

Ondertussen behaalde GIEC ook een ISO 9001-certificaat. Dit biedt enerzijds een garantie voor het
kwaliteitsniveau dat industriële klanten verwachten, anderzijds vormt het de kapstok om een structurele
groei in de toekomst mogelijk te maken.

“Een professionele omgang met veiligheid en kwaliteit is voor ons evident en is heel sterk ingebakken in ons DNA. Hoe wij onze projecten realiseren en hoe onze medewerkers zich hierbij opstellen typeert ons. In een technische wereld gaan we namelijk steeds op zoek naar een persoonlijke omgang. We geloven echt dat menselijke contacten het verschil maken en willen samen met onze klanten kwaliteitsprojecten opleveren. Bovenal willen we een langetermijnrelatie uitbouwen. En dat met alle stakeholders: onze medewerkers, klanten en leveranciers”, vertelt Frederick Flamand, CEO van GIEC.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.