NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Groothandel in elektrotechnisch materiaal is ook value-added reseller voor industriële klanten
Net als bij de vorige editie van Indumation staat het team klaar om bezoekers te adviseren en verder te helpen.

Groothandel in elektrotechnisch materiaal is ook value-added reseller voor industriële klanten

Industrie 4.0 is een van de codewoorden binnen onze hedendaagse industrie. Er wordt steeds vaker gekozen voor slimme, geconnecteerde machines. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers, maar velen zijn er nog niet klaar voor. Zij kunnen een beroep doen op de specialisten in industriële automatisering en elektrische engineering van Cebeo Solutions for Industry. Tijdens Indumation zet de firma deze activiteiten en de partnerships met Siemens en Schneider Electric extra in de verf. Er komt trouwens nog een nieuwe partner bij.

Een stand van Cebeo staat voor innovatie, maar is evenzeer een plek waar bezoekers terechtkunnen voor deskundig advies.

Automatisering, digitalisering, cybersecurity, real-time visualisatie en analyse van data, connecties tussen machines, …. Het zijn termen die niet meer uit onze hedendaagse maatschappij weg te denken zijn. Toch zijn de uitdagingen voor bedrijven in eender welke sector immens en is het belang van een ervaren partner niet te onderschatten. 

“Cebeo staat al meer dan honderd jaar bekend als groothandel in elektrische materialen, oplossingen en diensten. Ook vandaag blijft dat onze core-business, waarin we continu investeren met bijvoorbeeld een nieuw magazijn in Blandain (Doornik) en een nieuwe omni-channel webshop, waardoor klanten zowel fysiek als online bij ons terechtkunnen”, stelt Wouter Vierstraete, manager Cebeo Solutions for Industry. “De laatste jaren zien we het ook als onze taak om bedrijven, vooral industriële kmo’s, te begeleiden om de stap naar automatisering en digitalisering op een efficiënte en veilige manier te zetten, zonder dure investeringen. Cebeo Solutions for Industry heeft zijn uitvalsbasis in Deinze, maar we kunnen ook rekenen op de ondersteuning van specialisten in onze vestigingen van Brugge, Kortrijk, Oudenaarde, Wilrijk en Hasselt. We leveren voor elk project een start-to-finish oplossing dankzij onze eigen ervaring en de nauwe samenwerking met marktleiders in automatisering. Het start met het ontwerp en de engineering van de elektrische stuurkast, en eindigt met de levering, opleiding en dienst na verkoop.”

Gecertificeerd partner voor specialisten in automatisering

Cebeo Solutions for Industry is Value Added Reseller en Approved Partner van Siemens en gecertificeerd Industrial Automation Distributor (IAD) van Schneider Electric. Een team van Cebeo-specialisten volgde daarvoor een intensief opleidingsprogramma bij deze partners. 

“We willen op die manier dezelfde competentie als onze leveranciers opbouwen om als value-added reseller klanten te kunnen ondersteunen bij hun projecten”, gaat de manager verder. “Zo kunnen we machinebouwers, OEM’ers, integratoren en andere industriële klanten helpen om slimmere, geconnecteerde, flexibelere, efficiëntere en veiligere machines te maken, om het productieproces beter te analyseren en vervolgens te optimaliseren, om cyberaanvallen te voorkomen of om operatoren vanop afstand toegang te geven tot machines, …. En dat zijn maar enkele voorbeelden.”

De accountmanagers van Cebeo lanceren de projecten bij het team van sales engineers, dat op zoek gaat naar correcte producten en oplossingen. Verder zijn er ook project engineers die de projecten van a tot z begeleiden en de elektrische schakelborden ontwerpen. “Terwijl onze software engineers overleggen over het concept van machines en de interacties met bovenliggende systemen, worden de elektrische borden virtueel uitgetekend door onze panel engineers met behulp van het 3D-programma EPLAN Pro Panel”, vult Vierstraete aan. “Dit softwarepakket biedt veel mogelijkheden maar weegt op de budgetten, zeker voor kmo-machinebouwers, die niet dagelijks borden maken. Zij kunnen bovendien nooit het kennisniveau halen van iemand die er continu mee bezig is. Dan komen wij op de proppen en helpen hen daarbij. Sommigen laten alles aan ons over, anderen maken de schema’s zelf en laten de borden dan door ons bouwen. Uiteindelijk is het ons doel om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.”

Uitpakken op Indumation

Cebeo is al sedert het begin een vaste exposant op Indumation en wil tijdens elke editie iets onder de aandacht brengen waarvan veel mensen niet eens wisten dat het tot de mogelijkheden van de firma behoort. Zo werd tijdens de laatste editie de afdeling Cebeo Solutions for Industry voorgesteld en lag de focus op panel engineering. 

“In 2024 pakken we echt uit en realiseren we een stand die dubbel zo groot is. We moesten daarvoor zelfs naar een nieuwe locatie verhuizen. Daarmee tonen we nog maar eens onze ambitie op het vlak van industrie en automatisering. We willen immers blijven groeien”, licht Wouter Vierstraete toe. “Zo presenteren we twee stuurborden, die we zelf ontwerpen en bouwen met componenten van respectievelijk Siemens en Schneider Electric. Dat zet onze kennis in bordenbouw in de verf, maar evenzeer de nieuwigheden van onze partners. Verder willen we bezoekers ook laten kennismaken met oplossingen voor Industrie 4.0 door de convergentie van IT en OT. Centraal op de stand komen drie IIOT-opstellingen met een directe link naar de bovenvermelde stuurborden. Door deze digitale connectie kan men perfect data uit bestaande machine halen om te analyseren – het hoeft niet altijd complex te zijn. Ook bij deze installaties maken we gebruik van de componenten van respectievelijk Siemens en Schneider Electric. De derde opstelling zal elementen omvatten van een nieuwe partner, een samenwerking die we op Indumation aan het grote publiek voorstellen.”

Alles staat in het teken van de ontzorging van de klant. Sommigen laten alles aan Cebeo Solutions for Industry over, anderen maken schema’s zelf en laten ons de borden bouwen.

Conclusie

Cebeo profileert zich dus als value-added reseller die stuurborden kan ontwerpen en bouwen, maar ook advies verleent over hoe je componenten kunt combineren en verbinden op weg naar Industrie 4.0. “We hebben de mensen in huis om kleine en middelgrote machinebouwers te helpen om hun productie en hun product intelligenter te maken”, sluit Vierstraete af. “En er is nog meer, want ook service is belangrijk. Zo kunnen klanten vragen om hun materialen te verpakken, alles te monteren tot halffabricaten, of borden te voorzien van uitsparingen of bedrukkingen. Uiteindelijk doen we er alles aan om onze klanten efficiënter hun ding te laten doen.” 

CEBEO – Stand 121

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.