NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Grote speler binnen industriële automatisering verlegt zijn grenzen

Grote speler binnen industriële automatisering verlegt zijn grenzen

MA-IT MyAutomation is een engineeringbureau dat zich specialiseert in industriële automatisering. Een grote speler op het gebied van software- en hardware engineering. Met vijf vestigingen in Nederland en 135 medewerkers bedient het bureau klanten in binnen- en buitenland door technische oplossingen te ontwikkelen en te implementeren, evenals door het opleiden van engineers.

Met behulp van de Academy van het bedrijf wordt de volgende generatie talent vorm­gegeven. MA-IT verlegt al jaren de grenzen door zeer ruim te investeren in zijn medewerkers. En nu is het tijd om de grenzen nóg verder te verleggen. Op korte termijn wordt een nieuwe vestiging in België geopend.

Het pand in Eindhoven inclusief Experience Center waar engineers dagelijks met innovatieve apparatuur mogen werken.

Van engineers voor engineers

Aram Malas, managing director van MA-IT, vertelt: “In de Academy verzorgen we continue training en opleiding voor al onze engineers, maar ook de engineers van klanten. We hebben hiervoor ons eigen gespecialiseerde trainersteam en Experience Centers op meerdere locaties. Hierin wordt de laatste kennis en kunde meegegeven aan de engineers. PLC, SCADA, robotica, hardware engineering middels EPLAN en hybride engineering door middel van koppelingen naar hoger gelegen systemen, komen aan bod. Met als gevolg succesvolle uitvoeringen van engineering- en automatiseringsprojecten in binnen- en buitenland. Onze belangrijkste troef zijn onze engineers. We kunnen altijd rekenen op hun kennis en gedrevenheid.”

Internationale expansie kon niet uitblijven

Met vijf vestigingen en concrete plannen voor nieuwe vestigingen is de dekking in Nederland gewaarborgd. En ondertussen vonden de eerste Belgische klanten hun weg naar MA-IT. Malas; “We hebben twee Belgische engineers in dienst, die vanuit de vestigingen Eindhoven en Gorinchem klanten in Nederland en België helpen. Het niveau van de opleidingen in België is goed en we zijn erg blij met onze Belgische collega’s. Dan smaakt het naar meer. Antwerpen is nog geen uur vanaf zowel Eindhoven als Gorinchem. Een kleine stap dus.”

Vanwege deze vraag van klanten, opent MA-IT op korte termijn een vestiging in België. Het bedrijf neemt zijn jarenlange meerwaarde in productiviteit, veiligheid en duurzaamheid mee. Om ook in België automatiseringsslagen te kunnen maken, is het bedrijf op zoek naar een ambitieuze business unit manager. Die zal de groei en ontwikkeling van de nieuwe vestiging begeleiden en coördineren. 

Kantoor Gorinchem, eigenlijk de voortuin van ons nieuwe pand in België

Er is nog huiswerk te doen

Het pad naar een eerste vestiging in België is al wel ingezet, maar er moet zeker nog een en ander gebeuren. Malas: “Een locatie vinden rond Antwerpen is een van de zaken waarmee we nu bezig zijn. Maar een grotere uitdaging is het vinden van medewerkers in de sales, marketing en een gedreven business unit manager. Deze laatste krijgt de rol om de ontwikkeling van deze nieuwe vestiging te coördineren en mensen te stimuleren. En dan het liefst ook nog kennis van de markt hebben in België. Een glansrol vol uitdagingen. Wellicht dat een van de lezers van dit magazine zichzelf in deze rol ziet. Dan zou ik zeker in contact willen komen.”

Ondertussen is er in de verschillende vestigingen van MA-IT altijd ruimte voor het opleiden van engineers. De vestigingen van Deventer en Eindhoven hebben ook een echt Experience Center met allerlei apparatuur en diverse opstellingen, van mobile oefenopstellingen tot een complete limonadefabriek. 

Door ambities ontstaat groei
MA-IT, ooit begonnen met de ambitie om engineers en uitdagende projecten bij elkaar te brengen, is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Aram Malas: “Waar de concurrenten junioren geen kans gaven, zochten wij in eerste instantie de junior op. Daardoor was er behoefte aan een eigen opleiding om deze starters sneller op niveau van het werkveld te brengen. Het gevolg was dat onze jonge engineers het in verhouding heel goed deden op hun projecten. Dit viel de klanten op en al snel ontstond de vraag of we ook de opleidingen voor de klant konden organiseren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.