“Het succes van de klant vormt de basis voor ons succes”

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
“Het succes van de klant vormt de basis voor ons succes”
Boogtandkoppeling.

“Het succes van de klant vormt de basis voor ons succes”

Elk vraagstuk heeft snel een antwoord nodig. Dat begrijpen ze bij AZ Hollink Nederland, leverancier van koppelingen, glijlagers en tandwielkasten. “Aan elk vraagstuk werkt een team van experts. De klant is onderdeel van dat team, aangezien we samen tot de beste oplossing komen. Het succes van de klant vormt immers de basis voor ons succes”, zegt algemeen directeur Lars van der Weide.

AZ Hollink zag eind jaren negentig het daglicht en groeide intussen uit tot exclusieve verdeler van de innovatieve Duitse RENK producten. Het assortiment omvat horizontale en verticale glijlagers, E-lagers, M-lagers, boogtand- en turbotandkoppelingen, pennen- en lamellenkoppelingen, membraamkoppelingen en tandwielkasten. 

“We willen onze klanten toegevoegde waarde garanderen. Daarom staan we niet alleen in voor de levering van de producten, maar denken ook met hen mee op zoek naar een gepaste oplossing voor hun specifieke toepassing. De aandrijfcomponenten zijn immers meestal klantspecifieke maatoplossingen, die ook nog eens worden gebruikt in de meest uiteenlopende, vaak complexe toepassingen.”

RENK E-type glijlager.

Gericht luisteren

Om de beste oplossing te vinden is gericht luisteren aan de orde. “Vaak wordt wel eens geroepen ‘doe mij maar gewoon die of die koppeling of glijlager’, maar dan weet je al dat dit vroeg of laat voor problemen zal zorgen”, zegt Van der Weide. “Daarom is het belangrijk om alle vragen tot in de kleinste details te bekijken, om zo een gepaste oplossing te bieden.”

RENK boogtandkopppelingen

Bij het vinden van de gepaste oplossing kan AZ Hollink een beroep doen op een uitgebreid assortiment aan producten. Van der Weide geeft drie voorbeelden. “Het assortiment boogtandkoppelingen van RENK is sinds de patentering in 1939 het meest uitgebreide ter wereld geworden. Het brede scala aan productseries en uitvoeringen geeft een hoge mate van ontwerpvrijheid voor de asverbindingen, zelfs voor de meest veeleisende toepassingen. De boogtandkoppelingen zijn bijzonder geschikt voor het opvangen van axiale, radiale en hoekige asafwijkingen als torsiestijve asverbindingen voor vormvaste overbrengingen van aandrijfkoppels.” 

RAFLEX flexibele lamellenkoppelingen

Een tweede blikvanger in het assortiment zijn de onderhoudsarme, slijtvaste RAFLEX flexibele lamellenkoppelingen. “Ze zijn torsiestijf en flexibel. Door de gelaagde structuur van de speciaal gevormde schijven compenseren deze koppelingen axiale, radiale en hoekafwijkingen tussen de aandrijf- en werkmachines zonder hoge herstelkrachten te genereren.” 

De standaard en turbo serie zijn er in de volgende types: DTL, DTM, DTR, MT. Van der Weide: “Ons RAFLEX portfolio is onderverdeeld in twee series: basic en turbo. De koppelingen in de basic serie zijn met name geschikt voor industrieel gebruik in pompen, ventilatoren, persen, kraansystemen, generatoren en voor maritieme toepassingen. De DT en MT serie is ontworpen voor hogesnelheidstoepassingen, zoals turbines, compressoren of generatoren.”

ELCO koppeling.

RENK Elco Koppeling

Een derde product in het assortiment is de torsiestijve ELCO koppeling, verantwoordelijk voor het effectief dempen van schokken en trillingen die optreden in aandrijfsystemen tijdens het gebruik. Het maakt ook beperkte radiale en hoekafwijkingen van de gekoppelde assen mogelijk en absorbeert longitudinale verplaatsingen. “De ELCO koppeling heeft zich inmiddels in tienduizenden aandrijfsystemen bewezen dankzij een aanpasbare constructie en hoogwaardig ontwerp.”

Onderhoud en service

Ook voor onderhoud en service heeft het AZ Hollink veel aandacht. “We hebben vastgesteld dat reparaties en inspecties niet altijd volgens de OEM-specificaties werden uitgevoerd. Vandaar dat we zelf Field Service Engineers, opgeleid door RENK, inzetten. Omdat wij enkel RENK producten verkopen en ook het exclusieve dealership voor dat merk hebben, kunnen we terugvallen op een zeer grote expertise. Dankzij preventief onderhoud, inspecties en/of reparaties door RENK willen we stilstand bij klanten voorkomen én de daarbij horende kosten vermijden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.