NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatieve motoren voor machine- en apparatenbouw

Innovatieve motoren voor machine- en apparatenbouw

Aandrijvingen zijn een cruciaal onderdeel in automatiseringsprojecten. Rotero is dé specialist op vlak van aandrijvingen en besturingen voor de machine- en apparatenbouw. Met de lancering van een nieuwe serie compacte motoren en lineaire stappenmotoren bewijzen ze hun expertise.

Zowel de motor als de kabel van de BLE2-serie werd herontwikkeld om het basisontwerp verder te verbeteren. Dit resulteert in een extreem compacte borstelloze DC-motor met beschermingsklasse IP66. Dit betekent dat zij water- en stofdicht zijn wat hen geschikt maakt voor transporten met vloeibare stoffen of omgevingen met (krachtige) waterstralen. Om deze uitstekende beschermingsklasse te realiseren, ontwikkelde Oriental Motors een nieuwe connector met geïntegreerde afdichting en O-ring. De BLE2 motoren zijn beschikbaar met een vermogen van 30, 60, 120 en 200 W en een overbrengingsverhouding van 5 – 200.

Eenvoudig te monteren en in te stellen
De nieuwe BLE2 motoren zijn zeer eenvoudig te monteren en demonteren. Dankzij de veerdrukklemmen die in twee uitvoeringen beschikbaar zijn, kan men de richting van de kabel zelf bepalen. Bovendien is de kabel geschikt voor zowel het voeden van de motor áls het overbrengen van de benodigde signalen. Dankzij het bedieningspaneel met digitaal display kunnen de parameters van de compacte motor makkelijk ingesteld worden. Zo kan de snelheid van de motor aangepast worden tussen 80 en 4.000 tpm. Instelling is niet alleen lokaal, maar ook vanop afstand mogelijk. De instelsoftware MEXE02 kan gebruikt worden om nog meer motorparameters te configureren.

Innovatieve motoren

De lineaire stappenmotoren NEMA23/24 van JVL hebben verschillende spilvarianten waardoor ze goedkoper en compacter zijn.

Lineaire stappenmotoren met verschillende spilvarianten van JVL
De nieuwe lineaire stappenmotoren NEMA23/24 hebben verschillende spilvarianten: kogelomloopspil, draadspil en opgesloten spil (captive). Hierdoor zijn de motoren goedkoper en compacter. Door de grote keuze uit verschillende spindelstijgingen zijn resoluties tot ca. 0,0015 mm te realiseren. De motoren hebben geen koppelingen en extra lagerondersteuning waardoor ze minder inbouwruimte en geen assemblagewerk vereisen. Bovendien verlaagt het de kans op storingen aanzienlijk en wordt onderhoud een stuk eenvoudiger.

Geïntegreerde rem
De lineaire stappenmotoren, beschikbaar met verschillende as- en slaglengtes, zijn aan de achterzijde voorzien van een geïntegreerde rem. Door het ontbreken van een remkabel naar de IO connector is een betere remwerking mogelijk. De kans dat de as wegglijdt is nihil en ook uitlijningsproblemen zijn verleden tijd. De combinatie van motor, rem en kunststof remkap is uit te voeren in IP65.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.