NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatieve oplossingen die het leven van mensen vereenvoudigen
Deze 2D-kit wordt met succes in verschillende sectoren toegepast: metaalverwerking, automotive, productietechniek, logistiek, life science, ….

Innovatieve oplossingen die het leven van mensen vereenvoudigen

Bij SCHUNK doen ze er alles aan om processen efficiënter en sneller te maken en het leven van mensen gemakkelijker te maken. De specialisten hebben een uitgebreide knowhow op het vlak van gereedschapshouders en werktuigbevestiging, grijptechnologie en automatiseringsoplossingen. Ze ontwikkelen en produceren hightech componenten, en slimme totaaloplossingen voor robotsystemen en een breed scala aan productie- en automatiseringsprocessen. Innovatie zit in de genen. Twee recente voorbeelden daarvan zijn de slimme grijpsystemen met AI-software en de pneumatische positioneerunit (PPD) voor een flexibele sturing van grijpers.

De PPD maakt een vrije positionering van pneumatische grijpers mogelijk om de cyclustijd te optimaliseren of botsingen te vermijden.

Slimme grijpsystemen met AI-software

Een efficiënte automatiseringsoplossing voor het grijpen van niet-positiegerichte werkstukken bestaat uit diverse geavanceerde technologieën. Zo combineert deze totaaloplossing een camera, een elektrisch gestuurd grijpersysteem type EGU van SCHUNK, én een industriële PC met AI-software, die door SCHUNK ontwikkeld werd. Ze maakt een betrouwbare detectie van objecten mogelijk. De software biedt een intuïtieve gebruikersinterface, die onafhankelijk en binnen het automatische proces de meest optimale grijppunten berekent en de elektrische grijper stuurt. 

Het geheel maakt het automatiseren van het grijpproces eenvoudig zonder voorafgaande kennis van programmeren of beeldverwerking, en kan eenvoudig geïntegreerd worden. De AI-software past zich aan niet-optimale lichtomstandigheden en veranderende achtergronden aan en biedt eveneens geïntegreerde ´botsbeveiliging´. Dankzij de continue automatische berekening en het filteren van eventuele storende contouren, zoals schaduw, zorgt de intelligente software voor een optimale grip van de grijpervingers op het werkstuk.

De 2D-kit werd met succes in verschillende sectoren toegepast: metaalverwerking, automotive, productietechniek, logistiek, life
science, …. Voor pick & place-toepassingen van willekeurig gerangschikte onderdelen op één niveau heeft de kit de betrouwbaarheid en de procesnauwkeurigheid verhoogd. Gebruikers profiteren van een hogere output en kunnen zo de handmatige en meer foutgevoelige
handelingen elimineren.

Deze totaaloplossing combineert een camera, een elektrisch gestuurd EGU-grijpersysteem van SCHUNK, én een industriële PC met AI-software van SCHUNK.

Pneumatische positioneerunit (PPD) voor flexibele sturing van grijpers

Naast slimme grijpsystemen staat ook de pneumatische positioneerunit (PPD) in de kijker. Deze oplossing maakt een vrije positionering van pneumatische grijpers mogelijk, om de cyclustijd te optimaliseren of botsingen te vermijden. De grijpkracht kan ingesteld worden door de begindruk aan te passen, waardoor werkstukken met verschillende gevoeligheid veilig gegrepen kunnen worden. Aangezien de snelheid van de grijpvingers aangepast kan worden, vermindert de impact van het grijpen op werkstukken. Voor een naadloze interactie tussen de PPD- en PLC-sturing zijn functiemodules voor de programmeringsinterfaces van toonaangevende fabrikanten beschikbaar. Dit betekent dat het geheel direct gebruikt kan worden, zonder extra inspanningen voor het programmeren. Men kan onmiddellijk met de programmering van de toepassing beginnen.

Deze PPD kan samen met standaard pneumatische grijpers in verschillende, ook bestaande productie-installaties geïntegreerd worden, zonder het grijpersysteem te wijzigen. De inbedrijfstelling en bediening zijn eenvoudig, dankzij een IO-Link als communicatie-interface. De pneumatische positioneerunit biedt samen met een positiesensor volledige controle over de posities van grijpers, inclusief de eindposities. De integratie resulteert in intelligentere grijpsystemen en flexibele positioneringsoplossingen. Zo kunnen productieprocessen geoptimaliseerd worden, foutmarges verminderd en de efficiëntie gemaximaliseerd. 

SCHUNK INTEC – Stand 530

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.