Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Process & Instrumentation

Laag in pulsatie, hoog in efficiëntie

Naamloos-6
De veelzijdige oplossing voor marktsegmenten die behoefte hebben aan pompen met een bijzonder lage pulsatie.

Tekst | KNF

Beeld | KNF

9 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met de toevoeging van de FP 70 aan de pulsatie-arme pompfamilie speelt KNF in op de marktbehoefte aan pompen met een lagere pulsatie. Het nieuwe product combineert de voordelen van de KNF membraanpomptechnologie met de belangrijkste kenmerken van tandwiel- en centrifugaalpompen; zelfaanzuigend en droogloopzeker, zuiver transport van vloeistoffen en hoge chemische bestendigheid worden gecombineerd met lage pulsaties. Deze combinatie maakt de FP 70 interessant voor klanten in alle markten waar een betrouwbare overdracht van kostbare vloeistoffen van essentieel belang is.

Bijvoorbeeld voor medische toepassingen, waar apparatuur vaak in direct contact staat met de patiënt, kan de lagere pulsatie een positieve invloed hebben. Er worden minder pulsen overgebracht van de vloeistof naar de leidingen en vandaar naar de onderdelen die op de patiënt worden aangebracht, waardoor behandelingen minder belastend worden. Denk hierbij aan koelcircuits. De FP 70 bereikt een debiet tot 700 ml/min. en is ontworpen voor continu bedrijf tot een druk van 2 bar. 

Motoren aangepast aan klantenwens

De FP 70 kan worden uitgerust met motoren variërend van high-end BLDC motoren tot low-end DC-motoren, aangepast aan de functionaliteit en de levensduur die de klant zoekt. Afhankelijk van de bedrijfsparameters, haalt de high-end BLDC motor een levensduur van 20.000 uur en meer. Bovendien kunnen de parameters van deze motoren bij KNF worden aangepast, wat betekent dat het regelgedrag, de prestatiekarakteristiek en de pompnauwkeurigheid exact kunnen worden afgestemd op de eisen van de klant. Samen met een ruime keuze aan elastomeren zoals EPDM, PTFE, FFKM en FKM, verschillende hydraulische aansluitingen zoals knelkoppeling, push-in fitting, binnendraad of slangpilaar, wordt de pomp bij KNF aangepast aan de behoeften van de klant.

Beste van twee werelden

Al met al biedt de FP 70 een grote waarde voor de klant door het beste van twee werelden te combineren: de lage pulsatie van tandwiel- en centrifugaalpompen en de sterke punten van membraanpompen, zoals zelfaanzuigend en dat deze mag drooglopen, gelijkmatige en schone vloeistofoverdracht, en grote chemische bestendigheid. Gecombineerd met de mogelijkheid van KNF om de pompen aan te passen aan de behoeften van de klant, en in elke partijgrootte, wordt op verschillende manieren waarde geleverd aan de klant. Meer informatie over de FP 70 en andere Smooth Flow Solutions vindt u op www.knf.com, of neem direct contact op met uw lokale KNF verkoopkantoor.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details