NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Lancering van de 2D grasping kit

Lancering van de 2D grasping kit

Slimme Grijpsystemen met AI-software

De toepassingsoplossing voor het grijpen van niet-positiegerichte werkstukken combineert geavanceerde technologieën voor een efficiënte automatisering. Het systeem bestaat uit een camerasysteem, een toepassingsspecifiek grijpersysteem, en een industriële PC (SVC) met door SCHUNK ontwikkelde AI-software. Deze innovatieve combinatie maakt een betrouwbare detectie van objecten mogelijk, berekent optimale grijppunten en vereist geen voorafgaande kennis van programmeren of beeldverwerking.

Toepassingsgebied van 2D-grijpkit

Diverse bedrijfstakken, waaronder de metaalverwerkende industrie, de automobielsector, productietechniek, logistiek, en de life science-sector, hebben met succes de 2D-grijpkit toegepast. Voor pick & place-toepassingen van willekeurig gerangschikte onderdelen op één niveau heeft de kit de betrouwbaarheid en procesprecisie verhoogd. Gebruikers profiteren van een hogere output en elimineren handmatige, foutgevoelige handelingen.

Automatiseren met Intelligentie

De software biedt een intuïtieve gebruikersinterface en maakt het automatiseren van het grijpproces eenvoudig zonder voorkennis van programmeren. Dankzij geleide software is de inbedrijfstelling moeiteloos. De AI-software past zich aan niet-optimale lichtomstandigheden en veranderende achtergronden aan, en biedt geïntegreerde botsbeveiliging. Met automatische berekening van storende contouren van vingers en werkstuk, zorgt de intelligente software voor optimale grip.

Pneumatische Positioneerunit (PPD) voor Flexibele Grijpcontrole

Naast slimme grijpsystemen biedt de Pneumatische Positioneerunit (PPD) flexibele besturing voor pneumatische grijpers. Met de mogelijkheid voor vrije positionering, grijpkracht- en snelheidsaanpassing optimaliseert de PPD de prestaties in diverse toepassingen. Het afgedichte ontwerp maakt de PPD geschikt voor industriële omgevingen.

Flexibiliteit in Pneumatische Grijptoepassingen

De PPD maakt vrije positionering van pneumatische grijpers mogelijk, wat cyclustijdoptimalisatie en het vermijden van botsingen mogelijk maakt. Grijpkracht is instelbaar door aanpassing van de uitgangsdruk, waardoor werkstukken met verschillende gevoeligheid veilig kunnen worden gegrepen. Aanpasbaarheid van de snelheid van de grijperbek zorgt voor werkstukvriendelijk grijpen.

Efficiënte Integratie in Bestaande Systemen

Met standaard pneumatische grijpers kan de PPD worden geïntegreerd in verschillende toepassingen, zonder het grijpersysteem te wijzigen. De inbedrijfstelling en bediening zijn eenvoudig dankzij het gebruik van IO-Link als communicatie-interface. De pneumatische positioneerunit, een accessoire voor pneumatische grijpers, biedt samen met een positiesensor volledige controle over de posities van grijpervingers, inclusief de eindposities.

In de synergetische integratie van slimme grijpsystemen en flexibele positioneringsoplossingen worden productieprocessen geoptimaliseerd, foutmarges verminderd en efficiëntie gemaximaliseerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.