NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Live vanuit Zweden: Een blik op de praktische kant van productie

Live vanuit Zweden: Een blik op de praktische kant van productie

De nieuwe editie van Eplan L!VE vindt plaats onder het motto “Bringing Production to Life”. Het internationale online event, dat dit keer live wordt uitgezonden vanuit Zweden, neemt de productie onder de loep: systeemintegrator Sejfo en de experts van Eplan presenteren hoe het Zweedse bedrijf zijn groei stimuleert door gebruik te maken van het Eplan Platform. Dit kan tevens dienen als een actieaanbeveling voor andere bedrijven die hun productie nieuw leven willen inblazen – en dus efficiënter willen maken.

Save the date: Eplan L!VE/07 mei 2024/14.30 tot 17.00 uur.

Na de succesvolle première vorig jaar wordt het online event ‘Eplan L!VE’ voor de tweede keer gehouden. Deze keer wordt er live verslag gedaan vanaf de fabrieksvloer bij Sejfo, een Zweedse systeemintegrator en leverancier van machines en automatiseringssystemen.

Best practices – maar niet alleen voor fabrieksoperators en systeemintegrators

Tijdens de tweeënhalf uur durende live uitzending laten Sejfo en Eplan zien hoe de automatiseringstechnologie van een nieuwe productiefabriek is ontworpen – vanaf de eerste planningsstap tot en met de lopende werkzaamheden:

– Eerste installatieplanning: standaard installatiespecificaties met gestructureerde engineering
– Basis- en detailengineering gebaseerd op data voor werktuigbouwkunde, paneelbouw en schakelkastengineering
– Digitaal onderhoud en service: digitaal bedradingsplan, onderhoud met augmented reality.

Of het nu gaat om het standaardiseren van fabrieksspecificaties, de basis- en detailengineering voor machinebouw, paneelbouw en het ontwerp van schakelkasten, of digitaal onderhoud en service – Eplan systemen ondersteunen bedrijven bij elke stap van het proces.

Sejfo Productie (Bron: Sejfo) Een overzicht van de productiefaciliteit van Sejfo, de Zweedse systeemintegrator die zijn productiefaciliteit heeft geopend voor het Eplan L!VE event.

Sneak Preview van het Eplan Platform 2025

Daarnaast kunnen gebruikers en andere geïnteresseerden tijdens het online event alvast kennismaken met enkele van de eerste hoogtepunten van het Eplan Platform 2025. De software, die deze zomer beschikbaar komt, richt zich op gebruiksgemak en hogere snelheid bij het plannen en ontwerpen van projecten. Het helpt de werkdruk voor gekwalificeerde specialisten in zowel engineering als productie te verlagen. Bovendien wordt machinebekabeling nu ondersteund via voorgemonteerde kabels.

Toepassing (Bron: Sejfo). Het Eplan-platform maakt efficiënte projectplanning en -ontwerp mogelijk – van specificaties van fabriekssystemen tot basis- en detailengineering voor machinebouw, paneelbouw en schakelkastengineering, en tot digitaal onderhoud en service.

Dit zijn de belangrijkste thema’s van het komende Eplan Platform 2025:

– Gebruiksvriendelijkheid: overzicht van eigenschappen specifiek per apparaattype, macro-preview over apparaatbeheer
– Vermindering van inspanningen in de productie: schema’s zijn beter leesbaar via QR-codes en afbeeldingen op symbolen
– Uitbreiding van machinebekabeling: voorgemonteerde kabels in Eplan Electric P8
– Er meer uithalen: machinebekabeling bereikt een nieuw niveau met de nieuwe Eplan Cable proD in combinatie met Eplan Electric P8
– Slimme verbindingen: interface voor Eplan Pro Panel en Phoenix Contact ClipX Engineer.

Het informatiepakket – waaronder in de praktijk bewezen voorbeelden, innovaties, kneepjes van het vak van het Eplan Platform 2025 en de komende trends en industriethema’s – is voor gebruikers samengesteld als onderdeel van het Eplan L!VE event.

 Geïnteresseerden kunnen zich gratis registreren op: www.eplan.de/live

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.