NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Modulaire industriële connectoren blijven overtuigen
Norbert Gemmeke, managing director van de Global Business Unit Electric bij HARTING (rechts), en Heiko Meier, product manager voor de Han-Modular Domino Modules, zijn verheugd over het winnen van de ‘Best of Industry Award’ in de categorie ‘Electrical Equipment’.

Modulaire industriële connectoren blijven overtuigen

Niet alleen de vakjury van de Hannover Messe is overtuigd van het innovatiepotentieel. Ook de lezers van Maschinen Markt (Vogel Communications Group) zien de Han-Modular Domino modules van Harting als een gamechanger. Deze modulaire industriële connectoren werden bekroond met een ‘Best of Industry Award’. Ze kwamen als winnaar uit de bus in de categorie ‘Elektrische apparatuur’.

Om in de toekomst de uitdagingen aan te gaan op het gebied van energie en digitalisering is er activeringstechnologie nodig. Connectoren maken een veilige en probleemloze transmissie mogelijk van energie, data en signalen. Maar ook de connectortechnologie zelf moet de trends in de markt volgen en zorgen voor toegevoegde waarde en meer duurzaamheid. 

Het antwoord van Harting hierop is de Han-Modular Domino module. Een serie die primair voldoet aan de industriële vereisten voor het besparen van ruimte en gewicht. Gebruikers kunnen tot 50% aan installatieruimte besparen, bijvoorbeeld door het integreren van verschillende transmissietypes in één module. Zo wordt bijgedragen aan het conserveren van grondstoffen. Omdat er minder energie en materiaal nodig is voor kleinere componenten, waardoor er ook op vlak van logistiek optimalisering mogelijk is. Bovendien kunnen dankzij de modulaire opbouw de individuele modules hergebruikt wordt.

Voedingscontacten worden gecombineerd met pneumatiek om ruimte te besparen.

Op het juiste spoor

Al deze troeven zijn de lezers van Maschinen Markt niet ontgaan. Sinds 2016 bekroont het vakblad jaarlijkse de beste in de branche. De nominatiefase wordt gevolgd door vijf maanden online stemmen. Ongeveer 20.000 lezers brachten hun stem uit voor hun favorieten. In de categorie ‘Elektrische apparatuur’ stond de Harting Technology Group met zijn Han-Modular Domino modules helemaal op het hoogste schavotje. 

Norbert Gemmeke, managing director van de Global Business Unit Electric was bijzonder verheugd met de erkenning. “We zijn erg trots op deze prijs en willen de lezers die hun stem op ons uitbrachten bedanken. Deze prijs toont dat we met de voordelen van de Domino modules op het juiste spoor zitten bij onze klanten en partners. Besparing van installatieruimte en gewicht, maar ook de daarmee gepaard gaande lagere kosten en het behoud van grondstoffen zijn belangrijke trendthema’s die ons vandaag allemaal bezighouden.”

Signaalcontacten in combinatie met M12 datatransmissie (tot 10 Gbit/s).

Goed gevulde prijzenkast

Het was overigens niet de eerste keer dat de Han-Modular Domino modules in de prijzen vielen. Het idee achter deze volgende fase in de ontwikkeling van industriële connectiviteit, maakte al kort na het werelddebuut in het voorjaar van 2022 naam en overtuigde de jury van de HERMES Award. Deze modules op basis van het dominoprincipe werden door hen erkend als een van de top drie innovaties van het jaar. Daarnaast werden de Han-Modular Domino modules bekroond als ‘Cable and Connector Product of the Year’ op de eerste ‘Instrumentation Excellence Awards’ in Londen in oktober. Een goed gevulde prijzenkast dus. ■

De Han-Modular modules creëren nieuwe mogelijkheden voor optimalisatie die tot een verlaging van de CO2-voetafdruk leiden.

Kubussen ondersteunen maatwerk
Net als domino’s die twee afzonderlijke vierkanten hebben, is een Domino module gemaakt van twee bouwblokken of ‘kubussen’. Het Han-Modular aansluitvlak is in twee delen verdeeld. Het resultaat is een nagenoeg vierkant oppervlak waarin zelfs grotere contacten kunnen worden ondergebracht. De kubussen ondersteunen de configuratie van op maat gemaakte connectoren, die nauwkeurig zijn aangepast aan de eisen van het ontwerp. Energie, signalen en data of perslucht alsmede mannelijke en vrouwelijke contacten kunnen in een module worden gecombineerd. In totaal zijn het aantal vereiste interfaces per eenheid verminderd. De verbindingstechnologie wordt kleiner en lichter, zo passen meer modules en type modules dan voordien in één connector.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.