Nieuw en zeer compact: de IEH3-4096 L geïntegreerde encoder met line driver - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuw en zeer compact: de IEH3-4096 L geïntegreerde encoder met line driver

Nieuw en zeer compact: de IEH3-4096 L geïntegreerde encoder met line driver

FAULHABER lanceert op de SPS/IPC Drives 2018 in Neurenberg de nieuwe IEH3-4096 L met line driver. Deze bouwt voort op het bestaande portfolio van geïntegreerde encoders, en laat miniaturisering daarmee tot nieuwe hoogten stijgen.

De bestaande producten – IEH2-4096 met 2 kanalen en IEH3-4096 met een extra indexkanaal – zijn al bijzonder compact. Geïntegreerd in de DC-micromotoren met edelmetaalborstels uit de SR-serie, maken ze de motor maar 1,4 mm langer. Bij dezelfde installatieruimte voegt de IEH3-4096 L nu nog een functie toe: een line driver voor ruisresistente overdracht. Bij langere kabels of elektromagnetische interferentie in de applicatie zorgt de line driver nog steeds voor een betrouwbare overdracht van de encoderdata.

In slechts 1,4 mm installatieruimte levert de IEH3-4096 kwadratuursignalen A en B, naast het indexkanaal, elk als complementaire blokgolfsignalen. Met een resolutie tot 0,022 graden en een line driver maakt de compactheid hem tot de nieuwe leider in zijn klasse.

De IEH3-4096 L kan worden gecombineerd met DC-micromotoren uit de SR-serie met diameters van 15 tot 17 mm en met DC-micromotoren van de CXR-serie (met koolborstels) met diameters van 13 tot 17 mm, en is qua ruimte compatibel met zijn voorgangers, IEH2-4096 en IEH3-4096.

FAULHABER is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en implementeren van hoognauwkeurige miniatuuraandrijvingssystemen, servocomponenten en aandrijfelektronica met een uitgangsvermogens tot 200 Watt. Naast de borstelloze motoren, DC-micromotoren en stappenmotoren omvat het productaanbod ook encoders, tandwielkasten en aandrijfelektronica. Daarnaast biedt FAULHABER ook complete oplossingen aan voor onder andere medische technologie, automatische positioneringsmachines, precisie-optica, telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart en robotica. FAULHABER heeft wereldwijd meer dan 1.900 medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.